Informațiile oferite de serviciile secrete occidentale în privința rebelilor libieni care luptă împotriva trupelor lui Muammar Gaddafi arată că printre aceștia s-ar putea afla elemente ale al-Qaida și Hezbollah, a admis azi comandantul Comandamentului Suprem Aliat al NATO din Europa.

„Examinăm cu atenție componența, personalitățile și liderii acestei forțe de opoziție”, a declarat amiralul american. În vreme ce liderii rebelilor par a fi persoane „responsabile”, care luptă împotriva lui Gaddafi, „am văzut semne ce indică potențiala prezență a al-Qaida și Hezbollah”, a spus Stavridis.

Înaltul oficial militar a avertizat totuși că, în acest moment nu există informații suficiente pentru a stabili dacă în mișcarea de opoziție există o prezență semnificativă a al-Qaida sau a oricărei alte grupări teroriste.

Zilele trecute, comandantul rebelilor care luptă cu trupele lui Gaddafi, Abdel-Hakim al-Hasidi, a recunoscut că are parte de sprijinul luptătorilor al-Qaida. Liderul rebelilor libieni i-a descris pe membrii al-Qaida că sunt “buni musulmani și luptă împotriva invadatorului”, a relatat publicația italiană “Il Sole 24 Ore”.

Prezența membrilor grupărilor teroriste în rândul rebeliunii din Libia ridică o problemă serioasă pentru coaliția internațională și acum și pentru NATO, care sprijină implicit opoziția în lupta sa împotriva regimului Muammar Gaddafi.

Ieri, ambasadorul SUA la ONU, Susan Rice, a declarat că Washingtonul „nu exclude” posibilitatea de a le oferi asistență militară insurgenților libieni, pentru a contribui la înlăturarea de la putere a colonelului Gaddafi. De Flavius Toader – Evenimentul Zilei

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares