Privind nspre trecutul glorios la Mișcrii Legionare, tnjim dup disciplina și spiritul de unitate al legionarilor. Astzi, o asemenea mișcare de mas, mrșluind unit ctre un viitor al unei Romnii Naționaliste, pare a fi la sute de ani distanț de noi.

Ce anume s-a schimbat n Romnia ? Cnd a murit acest spirit al unitții naționaliștilor ? Care este ”rețeta” pentru a renvia miracolul legionar ?

Acestea sunt ntrebri care i frmnt pe toți cei ce nchin n fața unei icoane a poporului romn: Spiritul Cpitanului Corneliu Zelea Codreanu și al miracolului național pe care acest mare spirit l-a fcut posibil: Mișcarea Legionar.

Unii spun c ne trebuie un nou Cpitan care s ne uneasc, și deplng dezbinarea mișcrii naționaliste de astzi.

Alții critic starea moral și spiritual deplorabil a acestui popor și vd dezbinarea care mnnc astzi Națiunea, ca un cancer, ca pe o consecinț a acestei decderi.

Alții, dau vina pe dușmanii vzuți sau nevzuți ai Romniei (masonerie, servicii secrete, Noua Ordine Mondial, comuniștii, etc.) care ntrețin zzania și dezbinarea lansnd pioni otrviți, false mișcri naționaliste paralele și susținnd mediatic aceste fantoșe, n detrimentul adevraților naționaliști, obturnd mesajul curat al acestora din urm.

Mai mult ca sigur, fiecare din aceste explicații este adevrat și reprezint o parte din ecuația al crei rezultat este starea deplorabil n care ne aflm astzi ca Națiune, dar și ca mișcare naționalist.

Desigur, mișcarea naționalist din Romnia are nevoie de un lider charismatic, puternic, care s coaguleze și s uneasc bisericuțele și facțiunile existente. Care s fac s amuțeasc vocile contestatarilor și ale chițibușarilor, prin exemplul su. Care s fie ntruchiparea vie a idealului naționalist. n care s ne regsim cu toții, și astfel, s l urmm.

Dar avem un astfel de ideal. Duhul Cpitanului ! Duh care nu a murit, odat cu ncheierea vieții pmntești a Cpitanului, ci a rmas viu prin exemplul lui, prin scrierile lui, prin ceea ce a fptuit. Totuși, sunt unii care spun c avem nevoie de un nou Cpitan. Eu spun c aceștia greșesc ! Cpitanul nu a fost dect unul. Altul ca el nu se va mai naște a doua oar, sau cel puțin nu vom tri noi s apucm un astfel de miracol. Dar trebuie s-i mulțumim lui Dumnezeu și pentru cel pe care ni l-a dat. Alte popoare n-au avut o asemenea șans, un asemenea exemplu.

ndrznesc s fac o comparație, o paralel (Dumnezeu s m ierte, cci o fac cu bun credinț și fr nici o intenție de blasfemie) ntre Ortodoxie și Mișcarea Legionar. Prima este mntuitoare de suflet, cea de-a doua s-a dorit a fi mntuitoare de Neam și Țar.

Așteapt creștinii un al doilea Mesia ? De mii de ani creștinii s-au ghidat dup exemplul, viața și nvțtura Mntuitorului, fr a cere un altul.

Atunci de ce ar aștepta romnii un al doilea Codreanu, pentru a avea motiv s i urmeze ndemnul, exemplul și nvțtura primului ?! Nu cumva ne cutm motive pentru a ne menține n starea clduț de pasivitate n care ne complacem ? Am ajuns s așteptm comozi s vin un nou lider care s ne ridice, care s ne unifice ? Ce ar putea aduce acesta nou, faț de ceea ce ne-a lsat Cpitanul ? Suntem demni de ceva mai mult, cnd noi nu suntem (momentan) n stare s punem n practic nici ce ne-a lsat Codreanu ?

Creștinii urmeaz de mii de ani nvțtura și exemplul mntuitor al lui Hristos, iar Ortodoxia nu a slbit din lipsa unui nou Hristos, ba dimpotriv ! Atunci, ce cerem noi de fapt ?

Nu pretind c am gsit soluția salvatoare, dar mcar am deschis un dialog, am lansat o tem la care s reflecteze fiecare naționalist de bun credinț.

Restul motivelor (dușmanii, masonii, slbiciunea și degradarea noastr moral), sunt motive exterioare nou, asupra crora putem arunca vina atunci cnd lucrurile nu merg bine, ca n povestioara de mai jos:

Aceasta este povestea a patru persoane pe nume Fiecare, Cineva, Oricare i Nimeni.
Era un lucru important de fcut (n cazul nostru, de salvat Romnia) .
Fiecare era sigur c Cineva l va face.
Oricare l-ar fi putut face dar Nimeni nu l-a fcut.
n final, Fiecare a dat vina pe Cineva pentru c Nimeni nu a fcut ceea ce Oricare ar fi putut face.

Numai cnd vom nțelege acest adevr, vom creea bazele reale ale unei unitți a mișcrii naționaliste din Romnia.

Sursa: Blogul GarduldeFier

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares