După statele arabe, nebunia revoluției lovește și în Europa ? Proteste violente la Londra

Peste 400.000 de oameni s-au strâns sâmbătă la Londra pentru a protesta împotriva măsurilor drastice de austeritate adoptate de guvernul britanic în încercarea de a ține sub control cheltuielile publice.

În timp ce protestatarii pașnici se adunau în Hyde Park pentru a-l asculta pe liderul laburist Ed Miliband, un grup de anarhiști au luat cu asalt legendarul hotel Ritz și au produs haos pe străzile capitalei britanice, informează cotidianul britanic Daily Mail.


Sute de anarhiști – mulți purtând cagule și măști – au întrerupt traficul, au provocat incendii în cele mai aglomerate zone ale orașului: Piccadilly Circus, Oxford Street și Regent Street. Vopsea, sticle și mâncare au fost aruncate în direcția unei clădiri aparținând Royal Bank of Scotland.
Potrivit Daily Mail, acesta este cel mai mare marș din 2003, când un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a se opune războiului din Irak.
Scotland Yard a desfășurat circa 4.500 de polițiști pe străzi pentru a face față protestelor. Xinhua menționează că între protestatari și polițiști au avut loc ‘confruntări sporadice’, iar geamurile mai multor magazine au fost făcute țăndări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *