Rzboiul mpotriva dețintorilor de torrente și a celor care le utilizeaz devine tot mai evident și trece de la nivelul de amenințri la cel al faptelor concrete.

Dac acum dou zile s-a descoperit c Yahoo Messenger a nceput s cenzureze mesaje ce conțin linkuri ctre filestube.com, un motor de cutare pentru torrente, lupta este de fapt mult mai complex.

Despre ce este vorba mai exact? La nceputul lunii martie, productorul american de filme Camelot Distribution Group a nceput o urmrire n instanț mpotriva Bit Torrent, privind 5.865 de utilizatori care au downloadat filmul “Nude Nuns with Big Guns”.

Compania spune c prejudiciul teoretic adus este de aproape 900 de milioane de dolari. Procesul n instanț cuprinde lista IP-urilor celor aproape 6.000 de utilizatori, iar compania a cerut providerilor de internet s raporteze numele dețintorului fiecrui IP.

Cei de la wired.com au realizat și o aplicație care permite unui utilizator s verifice dac IP-ului calculatorului su se afl n lista celor vizați.

Un nou model de afaceri n industria muzical nu este suficient pentru combaterea nivelului nalt al pirateriei, ceea ce nseamn c, pe viitor, cooperarea cu providerii de internet va trebui consolidat, astfel nct aceștia s și “asiste” clienții n momentul n care aceștia uploadeaz pe internet fișiere audio sau video. Providerii vor trebui s se asigure c utilizatorii de internet au drepturi de autor pe respectivele fișiere, iar n cazul n care nu au s semnaleze acest lucru organelor abilitate.
Astfel, IP-urile utilizatorilor respectivi vor fi puse imediat la dispoziția celor care pot lua msuri mpotriva utilizatorilor care uploadeaz filme sau muzic pentru care nu dețin drepturi de autor.
Pentru anul 2011, se așteapt ca mai multe țri din lume s adopte cadre legislative care s previn apariția și dezvoltarea pirateriei, așa cum au fcut pn acum Franța, Coreea de Sud, Marea Britanie, Irlanda, Taiwan sau Chile.

Sursa: Blogul lui SACCSIV

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.