Nscut la data de 12 mai 1895 n Madanapalle, Andhra Pradesh, India, ntr-o familie de brahmani, Jiddu Krishnamurti a fost ”revelația” unei epoci a indianismului dominate de mișcarea teosofic. Deși liderii Societții Teosofice, Annie Besant și Charles Webster Leadbeater l-au considerat (și crescut ca pe) viitorul messia al Umanitții, ajuns la vrsta adolescenței, tnrul Krishnamurti refuz rolul pentru care fusese pregtit, dizolv organizația internațional menit s i asigure suportul de lider spiritual al Umanitții (denumit semnificativ ”Ordinul Stelei”) și triește o vreme ca un simplu particular, aprofundnd cunoașterea de sine prin practica yoga.

Dup obținerea succesului n yoga, Krishnamurti revine n lume, dar cu un mesaj surpinztor chiar și pentru cei care l-au susținut anterior.

Krishnamurti denun conceptul de salvatori, lideri spirituali, sau orice ali intermediari ai oamenilor cu Divinitatea, i ndeamn oamenii s descopere direct cauzele profunde ale problemelor cu care se confrunt indivizii i societatea. O astfel de descoperire el o consider a fi rezultatul natural al libertii necondiionate, psihologice absolute, pe care el le-a declarat a fi la ndemna tuturor.

Oferim mai jos unciclu de conferințe (cu subtitrare n limba romn), puse la dispoziție prin amabilitatea celor de la Ieșirea din Matrix.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares