În Finlanda crește popularitatea extremei drepte

Timo Soini 261008 271008 295x300 În Finlanda crește popularitatea extremei drepte internationalFinlanda se află în ajunul alegerilor parlamentare. Surpriza scrutinului electoral din acest an este ascensiunea spectaculoasă a partidului de extremă dreapta „Adevărații finlandezi”.

Finlanda urmează calea Suediei, unde anul trecut pentru prima dată în parlamentul țării au ajuns reprezentanții unei mișcări care se împotrivește fenomenului imigrației – „Democrații Suedezi”.

Popularitatea extremei drepte finlandeze  se află în creștere continuă începând cu anul 2009, când un reprezentant al „Adevăraților finlandezi” (Perussuomalaiset) a devenit deputat al Parlamentului European.

În cadrul alegerilor parlamentare trecute, naționaliștii au obținut 4 la sută, însă potrivit ultimelor sondaje, partidul are susținerea a 17 la sută din electorat.

Mesajul extremei drepte contrastează cu politica oficială a statului, care este una extrem de tolerantă față de imigranți.

Paralel cu creșterea popularității extremei drepte, crește și numărul reprezentanților imigranților în organul legislativ.

Raportul de forțe în Finlanda a rămas neschimbată de mai mulți ani.

Potrivit experților finlandezi, liderul alegerilor parlamentare va fi „Coaliția Națională”, pe locul doi Partidul Centrist, locul trei Partidul Social Democrat, care este devansat de „Adevărații finladezi”.

Alegerile parlamentare din Finlanda vor avea loc la 17 aprilie 2011.

Sursa: AntiMedia

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *