POLONIA recupereaza rapid terenul pierdut: BPS SA a instalat PRIMUL BANCOMAT BIOMETRIC din Europa. Fara card, doar cu degetul …

Citez din articolul Polish bank claims Europe’s first biometric cash point:

Banca poloneză de cooperare BPS SA a afirmat marți că este prima din Europa care a instalat un bancomat biometric, acesta le permite clienților să-și folosească degetele  în detrimentul unui card bancar pentru a retrage bani.

“Banca noastră este prima din Europa care furnizează clienților ei un nou mijloc de tranzacții securizate în completarea codului secret al cardului bancar”, a declarat marți reporterilor vice-președintele băncii BPS SA, Krzysztof Jagielski.

“Mulțumită acestui sistem care scanează vasele de sânge din degete, ei pot retrage bani dintr-un bancomat”, a afirmat el despre noul bancomat BPS instalat în capitala Varșovia.

Bazat pe tehnologia “venele degetelor” (“Finger Vein”) dezvoltată de gigantul tehnologic japonez Hitachi, mașinăria bancară care scanează rețeaua unică de vene din vârful degetelor a fost dezvoltată de către Wincor Nixdorf, un furnizor IT de top pentru retaileri [n.tr. firme care fac comerț cu amănuntul] și pentru bănci.

BPS a afirmat că va instala trei sau patru dintre noile bancomate biometrice în Varșovia, până la sfârșitul anului, și aproximativ încă 200 în cele 365 de bănci din rețeaua sa din Polonia.

Noile aparate biometrice vor servi la “securizarea plății pensiilor la sfârșitul lunii și la protejarea împotriva fraudelor precum skimming-ul sau furtul de informații de pe cardul de credit”, a spus Jagielski.

Câteva zeci de clienți au testat deja sistemul dar, “precum toate schimbările tehnologice, trebuie să treacă ceva timp pentru ca oamenii să adapteze”, a adăugat el.

Deși noi în Europa, bancomatele cu această tehnologie sunt deja larg răspândite în Japonia.

Comentariu saccsiv:

Despre BPS SA, cititi va rog mai multe la:                                                                           

Bank Polskiej Spoldzielczosci SA

Probabil vom tot afla astfel de vesti din Polonia, caci, nu-i asa, dupa disparitia celor ce aveau ceva de comentat impotriva „binefacerilor” lumii noi, trebuie sa recupereze terenul pierdut … Cititi va rog si:

Polonia avea tendinta de a nu merge in rand cu lumea. Conducerea poloneza a murit intr-un accident de avion. Va merge de acum Polonia in rand cu lumea?

MasterCard – PayPass: microchip și o antenă radio încorporate va usureaza platile. Nu mai introduci codul PIN, nu mai semnezi chitanța …

Sursa: Blogul lui SACCSIV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *