Citez din articolul Polish bank claims Europe’s first biometric cash point:

Banca polonez de cooperare BPS SA a afirmat mari c este prima din Europa care a instalat un bancomat biometric, acesta le permite clienilor s-i foloseasc degetele n detrimentul unui card bancar pentru a retrage bani.

“Banca noastr este prima din Europa care furnizeaz clienilor ei un nou mijloc de tranzacii securizate n completarea codului secret al cardului bancar”, a declarat mari reporterilor vice-preedintele bncii BPS SA, Krzysztof Jagielski.

“Mulumit acestui sistem care scaneaz vasele de snge din degete, ei pot retrage bani dintr-un bancomat”, a afirmat el despre noul bancomat BPS instalat n capitala Varovia.

Bazat pe tehnologia “venele degetelor” (“Finger Vein”) dezvoltat de gigantul tehnologic japonez Hitachi, mainria bancar care scaneaz reeaua unic de vene din vrful degetelor a fost dezvoltat de ctre Wincor Nixdorf, un furnizor IT de top pentru retaileri [n.tr. firme care fac comer cu amnuntul] i pentru bnci.

BPS a afirmat c va instala trei sau patru dintre noile bancomate biometrice n Varovia, pn la sfritul anului, i aproximativ nc 200 n cele 365 de bnci din reeaua sa din Polonia.

Noile aparate biometrice vor servi la “securizarea plii pensiilor la sfritul lunii i la protejarea mpotriva fraudelor precum skimming-ul sau furtul de informaii de pe cardul de credit”, a spus Jagielski.

Cteva zeci de clieni au testat deja sistemul dar, “precum toate schimbrile tehnologice, trebuie s treac ceva timp pentru ca oamenii s adapteze”, a adugat el.

Dei noi n Europa, bancomatele cu aceast tehnologie sunt deja larg rspndite n Japonia.

Comentariu saccsiv:

Despre BPS SA, cititi va rog mai multe la:

Bank Polskiej Spoldzielczosci SA

Probabil vom tot afla astfel de vesti din Polonia, caci, nu-i asa, dupa disparitia celor ce aveau ceva de comentat impotriva „binefacerilor” lumii noi, trebuie sa recupereze terenul pierdut … Cititi va rog si:

Polonia avea tendinta de a nu merge in rand cu lumea. Conducerea poloneza a murit intr-un accident de avion. Va merge de acum Polonia in rand culumea?

MasterCard – PayPass: microchip i o anten radio ncorporate va usureaza platile. Nu mai introduci codul PIN, nu mai semnezi chitana…

Sursa:Blogul lui SACCSIV

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares