Yoga reduce tensiunea musculară, diminuează stresul, normalizează funcțiile endocrine și pe cele gastrointestinale, scade nivelul glucozei din sânge și întărește sistemul imunitar. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care yoga le aduce organismului.

Recent, un grup de cercetători de la un centru medical din Carolina de Nord a constatat că meditația de tip yoga diminuează durerile mai eficient chiar și decât medicamentele puternice, precum morfina, informează The Huffington Post.

Pentru a ajunge la această concluzie, 15 voluntari au participat la patru ședințe de meditație, a câte 20 de minute fiecare. Oamenii de știință au scanat creierele participanților la studiu atât în timpul ședințelor, cât și după terminarea lor, timp în care o sursă de căldură atingea piciorul subiecților, pentru a vedea ce efect are meditația asupra organismului. Temperatura creștea până la maxim 120 de grade Celsius. Astfel, s-a constatat că yoga a redus intensitatea durerii simțite, făcând-o suportabilă.

În plus, scanările în timpul meditației au arătat că regiunile din creier responsabile cu senzația de durere și intensitatea acesteia erau complet inactive, iar după terminarea ședințelor de yoga aceste regiuni percepeau slab intensitatea durerii, acționând ca un analgezic asupra organismului.

Potrivit specialiștilor, meditația reduce intensitatea durerii cu 40% și neplăcerea provocată de durere cu 57%, spre deosebire de morfină, care reduce durerea cu 25%.

Studiile anterioare au arătat că meditația are efecte reale la nivelul creierului, îmbunătățind performanțele acestuia și întărind conexiunile dintre diferitele regiuni ale creierului.

Sursa: Gandul

comentariu rapcea.ro interesant este ca am tot vazut articole despre yoga in ziare, despre diferite efecte benefice. Dar nu prea mi-a fost dat să văd articole despre efectele rugaciunii. Rugăciunea nu calmeaza durerea ? Rugăciunea nu îmbunătățește sănătatea ? Am sentimentul că se încearcă prin intermediul mass-mediei să se inducă o anumită alienare în rândul oamenilor, față de beneficiile simple ale lucrurilor învățate din copilărie (cum este și rugăciunea), fiind direcționați spre credințe străine lor (chiar dacă ele în fond nu sunt rele). Prea se trec sub tăcere comorile autohtone, ca să nu fac această observație (nu că ale altora ar fi lipsite de valoare !).

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares