Bananelesunt gustoase, sanatoase,mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si uningredient grozavpentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Eicred ca expresia”going bananas” (expresie care inseamna a o luarazna) provinedin efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citiacest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cuaceiasi ochi. Iatade ce.

Aflux de energie
Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructozasi glucoza,
combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un afluxsustinut si substantial de energie.

Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute

Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane oferadestula energie pentruun efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana estefructul numarul unu in randul atletilor de performanta ailumii.

Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor
Dar energia este numai unul dintre modurile in care bananane poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face safie obligatoriein meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele maibune efecte pecare le are.

Putere pentru creier:
200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex,Marea Britanie)
au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultatemai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercareade a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct cecontine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prinimbunatatirea atentiei.

Constipatie:
Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi inclusein dieta in
scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor,ajutand la depasirea
constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

Mahmureala:
Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindecamahmureala este preparareaunui milkshake de banane, indulcit cu miere. Bananacalmeaza stomacul si,cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism,in timp ce laptelecalmeaza si rehidrateaza corpul.

Arsurile la stomac:
Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci dacasuferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva bananepentru a calma durerea.

Ciupiturile de tantar:
Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte,incercati safrecati zona afectata cu partea interioara a cojii debanana. Multi oamenicred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii siiritarii la loculciupiturii.

Nervii:

Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexulB, care ajutala calmarea sistemului nervos.

Supraponderali si stresati la munca?

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austriaau descoperitca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente careaduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000de pacienti aispitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii careau participatla studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicatde stres la loculde munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evitapoftele induse depanica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organismcu ajutorulgustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare douaore pentrua mentine stabil nivelul zaharului.

Stresul:
Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizareapulsului, trimite
oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric alorganismului.

Atuncicand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducandastfel nivelulpotasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul uneigustari formatedin banane, care au un continut ridicat de potasiu.

Negii:
Multi oameni preocupati de alternative naturale jura cadaca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja debanana, cu parteagalbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cuajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

Bananele si merele
Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural almultor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multeproteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori maimulta vitamina A si fier si

de doua ori mai multe altevitamine si minerale.Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele maivaloroase alimentepe care le avem la indemana.

Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand
“Bananele, un aliment perfect!”

Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele parasa de fericite
tot timpul.

Inca un secret: crema de pantofi

Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati parteainterioara a cojiide banana si frecati direct pantoful… apoi stergeti cu ocarpa uscata.
Nu-i asa ca este un fruct uimitor?

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares