V dezvluim azi o tain inut cu mari eforturi i muli bani departe de urechile i ochii „prostimii”… Excesul de sare, zahr i grsimi, duneaz grav sntii ! sta da avertisment medical! Ce nseamn exces nu ne explic ns nimeni!!! La prima citire, exces nseamn…prea mult, dar raportat la greutatea fiecruia !!!
ntre copilul de 20 de kilograme i adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marj de eroare foarte mare, ca s pronuni exces, sau s recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi… ntre omul de la munte… care bea ap puternic magnetizat i aproape pur i cel de la es sau de la ora care primesc apa cea mai infect, cel de la munte va “dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele!
Nu uitai c nu suntem la fel, c nu avem aceeai grupa sanguin, c difer i RH-ul – purttorul de oxigen din sange! Unii au n snge predominant Cuprul (RH negativ) alii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitai ceea ce muli vor s ascund: orice reacie a apei cu sarea produce… cldur!!! Iar sarea formeaz pricipalul electrolit care, scos din snge, reduce de… 11 000 de ori viteza transferului informaional ctre creier!!! Mai simplu spus, lipsa srii din snge…prostete!!!
Intuiia mi spune c sta este scopul lor real: s devenim legume! La munc i napoi…acas, la televizor…unde ni se repet zilnic prostiile astea: excesul de sare zahr i grsimi duneaz grav sntaii!
Dar excesul de alcool, tutun i medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect??? De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor ??? Nu este vorba de boal i moarte, mai ales n rndul tinerilor? Ba da! Dar este vorba i de bani, de muli bani, att de muli nct viaa copiilor i a tinerilor…nu mai conteaz!!! Este vorba de profituri imense, accize i taxe! i n fond este bine s ai multe “legume” n sistem ! Pentru ca legumele i pltesc taxele…la zi!
Amintii-v! Ce face medicul prima dat cnd ajungi n spital? i schimb regimul alimentar: fr sare!!!! Adic taie legturile informaionale cu creierul, ca s poat trimite medicamentele peste tot n corp. Amorete creierul pentru c altfel, acesta, ar reaciona imediat la chimicalele administrate! Ar declana alergii! Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de “clasicul” zahr alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… natural!
Glucoza particip direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adic a evoluiei, vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale! i evoluia dv. Genetic!
Grsimile ?! S vedem ce spun studiile! Colesterolul ajut la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor n glandele suprarenale i n ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, n urma transformrii de ctre ficat n acid biliar.
Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariia… depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creterea riscului de infarct miocardic i mai ales o slab funcionare a sistemului imunitar.
n trecut, cineva cu un regim alimentar ce coninea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de snge, era considerat normal. Asta pn cnd, cei de la OMS, au hotrt s schimbe normele! S le coboare la 200! Imediat, au aprut 36 de milioane de “bolnavi”, i 4,3 de miliarde de dolari pe an, ctig, dintr-un foc!…
ntre vrjeala tiinific a unora i intuiia lui strmoeasc, ciobanul romn a ales intuiia!… tot cu slan, pit, ceapa i plinc triete! Nu face exces i triete mult i bune… cum ai vrea sa-i creasc altfel oile, s lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? i toate astea pn pe la 60-70 de ani… cu cojocul mios de 40 de kilograme pe umeri i bota n mn?
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.