Citez din articolul Patriarhul Irineu al Serbiei doreste excomunicarea EpiscopuluiArtemie:

Patriarhul sarb Irineu a spus in orasul Nis, ca la intalnirea Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe ce va avea loc in luna mai este posibil de a se discuta despre excomunicarea Episcopului de Raska si Prizren, Artemie, din cadrul comunitatii ecleziastice. Episcopul Artemie a fost deja depus din treapta de episcop de catre sinod, insa conform canoanelor el este de drept Episcopul de Raska si Prizren. In apararea sa au venit Mitropolitul Serafim de Pireu si profesorul Theodor Zisis. Episcopul Artemie este cunoscut pentru pozitia sa anti-ecumenista, anti-NATO, anti-UE fapt ce a deranjat capetele din fruntea statului sarb, cat si ale bisericii sarbe. Exista posibilitatea unei scindari a bisericii sarbe, dupa cum episcopul Artemie avertizeaza: Pericol evident de schisma in cadrul Bisericii Ortodoxe aSerbiei.Sursa: Blogul lui SACCSIV

n același ton, aflm c

n jur de 20 de membri i simpatizani ai Noii Drepte au pichetat astzi sediul Consulatului Republicii Serbia din Timioara n semn de solidaritate cu naionalitii i suporterii din ara vecin nchii n urma revoltelor spontane din luna octombrie a anului trecut din timpul paradei homosexuale de la Belgrad.

Participanii la aciune au fluturat steagurile organizaiei, tricolorul romnesc i drapelul srbesc i au scandat “Libertate”. Deasemenea au fost afiate dou bannere, unul pe care se putea citi “Noua Dreapt Timioara” i unul pe care era scris cu litere chilirice “Solidaritate cu patrioii srbi!”.

n discursul rostit la faa locului, Goran Mrakici, unul dintre membrii fondatori ai filialei locale a Noii Drepte, a subliniat necesitatea solidaritii naionaliste n faa oricror abuzuri i nclcri a drepturilor elementare ceteneti.“Ieri a nceput, n Serbia, procesul celor care au participat la contramanifestaia de la parada gay care a avut loc pe 10 octombrie 2010, la Belgrad. Au fost arestai peste 200 de tineri patrioi i suporteri ai unor echipe de fotbal, majoritatea lor fiind i acum reinui. Se pregtete un proces politic n urma cruia se vrea scoaterea n afara legii a organizaiilor patriotice”, a continuat acesta.

Proteste similare au avut loc n faa reprezentanelor diplomatice srbeti din mai multe state europene, precum Cehia, Slovacia, Germania, Polonia si Rusia. Sursa: FrontPress.ro

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares