Dennington church inside 300x199 Marea Britanie rămâne în continuare o țară creștină, conform ultimului sondaj religieMarea Britanie rămâne o țară creștină – acestea sunt rezultatele unui sondaj recent efectuat în rândul a mai mult de 2.000 de adulți britanici, scrie ziarul “Christian Today”. 56% dintre respondenți au declarat că sunt creștini, 35% au declarat că nu practică nici o religie, în timp ce 8% au declarat că au o religie diferită (necreștini).

Sondajul a fost realizat de institutul “ComRes” în luna martie a acestui an și a coincis cu timpul recensământului populației generale realizat în Marea Britanie o dată la 10 ani. Cu toate acestea, un alt sondaj din Marea Britanie, realizat recent independent, arată că mulți britanici se consideră a fi creștini doar cu numele.

În timpul acestui studiu, locuitorii din Anglia și Țara Galilor au primit două întrebări: “Ce religie profesați?” și “Sunteți religios?” La prima întrebare 61% din respondenți au răspuns că mărturisesc o anumită religie și 53.5% au specificat că profesează creștinismul, iar un pic mai mult de 7% – au o religie diferită și 39% au declarat că nu fac parte din nici o religie. La a doua întrebare, 65% din respondenți au declarat că nu sunt oameni religioși, și doar 29% au răspuns pozitiv la această întrebare.

sursa: ortodoxia.md

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares