O pereche de lentile de contact active îți vor schimba viața! Vor transforma totul în jurul tău: obiectele vor prinde viață, ambalajele alimentelor vor afișa informații digitale despre nutriție, vei putea schimba peisajul. Nu este scenariul vreunui science-fiction, ci un proiect care se testează la Universitatea Washington din Seattle.

Si, cel mai probabil, este scenariul vieții tale peste 10 de ani, spune consultantul în domeniul inovației, Nick Sohnemann.

Lentilele active pe care americanii le testează în prezent proiectează informații digitale către retină despre obiectele din jur.

“Toate lucrurile se conectează între ele și deodată poți confrunta chipuri, locații, clădiri și obții, în timp real, tot felul de informații pe irisul tău”, a declarat Sohnemann.

Astfel, atunci când privești o persoană, îi poți afla numele, în ce stare se află, îi poți vedea profilul de Facebook sau alte informații pe care dorește să le împărtășească. La fel pentru fiecare obiect privit, pentru care se vor afișa date în timp real, fără a mai fi nevoie de căutare pe internet, de exemplu. Și deși ar putea părea la prima vedere o încălcare gravă a intimității, consultantul în domeniul inovației, Nick Sohnemann, spune că oamenii vor accepta să afișeze informații personale. Motivul: același principiu ca în cazul site-urilor unde se cere înregistrare pentru a naviga gratuit. Lentilele active vor aduce un mare plus și business-ului. Și asta pentru că afaceriștii vor putea afla informații prețioase despre consumator: ce mărci preferă, de ce alege sau ce ar vrea să conțină un anumit produs. Astfel, pot oferi produse personalizate, care să satisfacă mai bine nevoile clienților.

“Shopping-ul devine mai interesant pentru tine pentru că produsele care-ți sunt oferite sunt relevante, sunt ceea ce-ți dorești. Totul va fi mai eficient și mai personalizat”, spune consultantul în domeniul inovației.

Sună frumos, însă mai avem de așteptat cam 10 ani pentru a purta lentilele miracol. În 2021, ar trebui să fie un produs utilizat la scară largă, spune Sohnemann. Specialistul american a participat la București la Innovation Lab, primul eveniment despre inovatie și tendințele următorilor 20 de ani în business, media și tehnologie.

Sursa: MoneyChannel

ARTICOLE SCIENCE

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares