Lumea modernă este bântuită de epidemia deficienței de vitamina D, această epidemie fiind de o astfel de profunzime și gravitate încât, face ca gripa porcină H1N1 să pară doar o simplă răceală. Deficiența de vitamina D nu doar că se extinde în mod alarmant, dar este și cauza principală a altori boli grave precum cancerul, diabetul, osteoporoza și afecțiunile inimii.

Un nou studiu publicat în ediția din martie 2010 a Jurnalului de Endocrinologie Clinică și Metabolism (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism) a arătat că un procent șocant de 59% din populație suferă de deficiența de vitamina D. Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism.

Autorul principal al studiului, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universității McGill spune că “Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza și diabetul, precum și tulburările cardiovasculare și cele legate de sistemul imunitar.”

Acest nou studiu confirmă existența unei legături clare între deficiența de vitamina D și grăsimile stocate în organism. Acest lucru susține teoria prezentată cu mulți ani în urmă aici în Natura lNews, despre faptul că razele soarelui facilitează pierderea grăsimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimiii operează în corpul uman.
Însă rezultatele cercetărilor legate de vitamina D nu se opresc aici…

Activatorul sistemului imunitar
Cercetările recente desfășurate la Universitatea din Copenhaga au dezvăluit că vitamina D activează sistemul imunitar prin “armarea” celulelor T astfel încât acestea să combată infecțiile.

Această nouă cercetare, condusă de profesorul Carsten Geisler de la Departamentul Sănătății, Imunologiei și Microbiologiei Internaționale de la Universitatea din Copenhaga, a arătat că, fără vitamina D, celulele T ale sistemului imunitar rămân dormante, neoferind deloc protecție, sau doar într-o mică măsură împotriva invaziei microorganismelor și virusurilor. Dar prezența vitaminei D în circuitul sanguin face ca celulele să fie “armate” și să detecteze invadatorii, distrugându-i și eliminându-i din organism.

Cu alte cuvinte, vitamina D acționează precum cheia de contact a mașinii dumneavoastră: Mașina nu va porni, doar după ce ați introdus cheia în contact și ați pornit motorul. În același fel, sistemul dvs. imunitar nu va funcționa decât dacă este activat din punct de vedere biochimic de către vitamina D. Dacă începeți sezonul rece cu o deficiență de vitamina D, sistemul dumneavoastră imunitar este practic lipsit de apărare împotriva gripei. De aceea, persoanele care se îmbolnăvesc sunt cele care petrec mult timp în casă și își desfășoară activitatea la interior, fiind astfel expuși la o deficiență cronică de vitamina D.

De fapt, persoanele care au decedat din cauza H1N1 sufereau de deficiența de vitamina D. Practic ele nu mai beneficiau de protecția oferită de sistemul imunitar, fiind astfel ținte ușoare pentru gripa porcină.

Aceste descoperiri legate de “armarea” sistemului imunitar de către vitamina D au fost publicate în “Imunologia Naturii” (Nature Immunology). Prin comentariile pe marginea descoperirilor, cercetătorii au consimțit că “Oamenii de știință știau de foarte mult timp că vitamina D este importantă pentru absorbția calciului și că această vitamină a mai fost implicată în boli precum cancerul și scleroza multiplă, dar ceea ce nu au realizat este faptul că vitamina D este crucială pentru activarea sistemului imunitar – lucru care ne este clar acum.” (Sursa: UK Telegraph).

Se pare însă că CDC și WHO ignorează complet această cercetare, altfel ar fi recomandat vitamina D pentru combaterea epidemiei H1N1 în locul injecțiilor de vaccin. Vitamina D ar fi fost mult mai eficientă (și mai puțin constisitoare) în lupta împotriva epidemiei decât vaccinurile, mai ales că aceste vaccinuri nu își exercită efectul doar în cazul unei reacții din partea sistemului imunitar, iar pentru această reacție prezența vitaminei D este indispensabilă în organism!

Și pentru că vaccinurile prezintă efecte secundare nedorite, precum afecțiuni grave neuorologice într-un număr redus de cazuri, singurul efect secundar al vitaminei D este că previne apariția a 77% din cazurile de cancer.

Numitorul comun al afecțiunilor
Ceea ce ne este acum foarte clar în urma desfășurării tuturor noilor studii, este că deficiența de vitamina D poate fi  numitorul comun al majorității bolilor degenerative moderne, cu efecte devastatoare. Pacienții cu insuficiența renală suferă la unison de deficiența de vitamina D, iar diabeticii se află de obicei în aceeași situație. Persoanele care suferă de cancer, prezintă aproape în toate cazurile deficiență gravă de vitamina D, precum și persoanele cu osteoporoză și scleroză multiplă.

De fapt, deficiența de vitamina D poate fi cauza principală a atât de multor afecțiuni degenerative, încât remediind deficiența în rândul populației, ar putea foarte bine devasta “industria de asistență medicală” orientată spre profit, care domină medicina occidentală a zilelor noastre.

Cu alte cuvinte, educați populația în legătură cu vitamina D, și industria cancerului va suferi pierderi devastatoare de profit vitamina D previne 4 sau 5 din toate tipurile de cancer).

Acesta ar putea fi motivul pentru care, atât de multe companii și organizații non-profit a căror autoritate și putere depind de boala de cancer (și de alte boli) se angajează atât de activ în lupta împotriva conștientizării importanței vitaminei D. Institutul Național pentru Cancer, de exemplu, cea mai prosperă organizație non-profit la nivel mondial, publică neîncetat reclame care ocupă o întreagă pagină având scopul de a înspăimânta oameniii în legătură cu razele solare, în felul acesta menținându-i în starea de deficiență de vitamina D.

Cu totul întâmplător, această deficiență servește interesele de putere ale NCI, această instituție asigurându-se că oamenii vor rămâne doborâți de cancer, chiar dacă ar putea beneficia gratuit de o soluție de vindecare (razele solare) deja accesibilă.

În mod similar, FDA nu are niciun interes ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D, deoarece consumatorii bine informați ar consuma în mod inevitabil mai multe suplimente de vitamina D, reușind astfel să prevină tot feluri de boli și afecțiuni, pe care industria farmaceutică se bazează în continuare pentru profiturile sale de monopol. Fiecare pacient care ia vitamina D, induce o pierdere financiară, reprezentând banii plătiți pentru medicamente în tratarea cancerului, diabetului sau afecțiunilor inimii.

La fel, nici celelalte organizații non-profit din industria cancerului, nu doresc, ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D. Ei preferă să vândă în continuare produse ridicole prevăzute cu simbolul Panglica Roz (simbol internațional pentru lupta împotriva cancerului de sân) pretextând astfel strângerile de fonduri pentru continuarea cercetărilor desfășurate “în căutarea remediului pentru cancer”, o căutare fictivă și care a fost sortită eșecului încă de la început, deoarece razele solare vindecă și previn cancerul încă din momentul apariției omenirii pe această planetă.

Predecesorii noștri nu erau nevoiți să “gonească după un remediu” sau “să militeze pentru un tratament de vindecare” prin niște strângeri de fonduri ridicole; ei pur și simplu pășeau în lumina soarelui, fiind vindecați de cancer prin simpla expunere la acțiunea razelor solare. Plimbarea pe afară, în sine, constituie “vindecarea” de cancer, despre care industria susține că ar necesita miliarde de dolari pentru cercetări adiționale.

Singurul lor scop este ignoranța oamenilor!
Adevărul izbitor în această materie este că medicina modernă are tot interesul ca oamenii să rămână ignoranți în ceea ce privește efectele vindecătoare ale vitaminei D. Supraviețuirea financiară a industriei medicale depinde în mod absolut de acest lucru, astfel încât cele mai influente organizații medicale vor diminua în mod sistematic importanța acestei vitamine, refuzând categoric să o recomande pacienților lor.

NCI nu recomandă vitamina D și nici fundația Komen for the Cure. AHA, AMA, ADA și FDA toate refuză să recomande vitamina D, în schimb promovând din toate puterile medicamentele sintetice, patentate, aducătoare de profituri uriașe și care nu vindecă nimic.

În principiu, în industria de asistență medicală există o conspirație a tăcerii în ceea ce privește vitamina D, această industrie depinzând de bolile amintite pentru a le aduce profituri. Și bineînțeles, această tăcere va persista, deoarece companiile au scopul de a genera profit, și dacă faci parte dintr-o afacere care scoate bani de pe urma bolilor, de obicei nu te prezinți în fața oamenilor spunându-le cum să se trateze gratis.

Dintr-o perspectivă orientată spre profit, educarea oamenilor despre vitamina D, nu are niciun sens din unghiul de vedere al industriei de asistență medicală. Ei profită (ca de obicei) de pe urma oamenilor.

Nu puteți împiedica vitamina D
Nu puteți ascunde adevărul pentru totdeauna despre vitamina D: Știința este absolut imperioasă. Mai bine zis, este inconstestabilă. Iată nouă adevăruri incontestabile despre vitamina D:

– Majoriatea populației vestice suferă de deficiență de vitamina D.

-          Deficiențele de vitamina D promovează printre alte probleme de sănătate, cancerul, diabetul, osteoporoza, afecțiunile renale, depresia, obezitatea și afecțiunile inimiii.

-          Deficiența de vitamina D poate fi remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau prin expunere rațională la acțiunea razelor solare.

-          Produsele de protecție împotriva radiațiior solare împiedică generarea vitaminei D la nivelul pielii, cauzând în continuare deficiențe de vitamina D în rândul consumatorilor care utilizează astfel de produse.

-          Remedierea pe scară largă a deficiențelor de vitamina D ar reduce semnificativ apariția afecțiunilor degenerative în rândul populației, economisind națiunii, literalmente, trilioane de dolari, reprezentând cheltuielile colective de asistență medicală pentru următorul deceniu.

-          Suplimentele de vitamina D sunt extrem de convenabile. Prevenirea bolilor prin administrarea suplimentelor de vitamina D este o investiție mică în sănătate care se răsplătește de 100 de ori (sau mai mult) prin economisirea cheltuielilor legate de asistență medicală.

-          Vitamina D este extrem de sigură. Din reacția oamenilor care își administrează suplimente cu vitamina D reiese că, practic nu produce efecte secundare negative, chiar și la doze zilnice aparent mari precum 4000-8000 IU (de 10 ori mai mare decât RDA-ul – doza zilnică recomandată – curent în America).

-          Deficiența de vitamina D este cauzată – în mare măsură – de stilul de viață modern desfășurat în spații închise. Oamenii trăiesc, lucrează și se distrează în casă sub lumină artificială. Acest lucru este motivul absenței expunerii la lumina naturală (raze solare), prin care se generează vitamina D.

-          Vitamina D reduce dramatic susceptibilitatea la boli infecțioase, precum gripa sezonieră și H1N1. Vitamina D  “declanșează” sistemul imunitar și îi permite să funcționeze mai agresiv în lupa împotriva invaziei virale.

Mai bun decât vaccinurile, mai sigur decât medicamentele…

Vitamina D depășește ca eficiență vaccinurile. Vitamina D depășește ca eficiență medicamentele anticancerigene. Depășește ca eficiență medicamentele prescrise pentru vindecarea osteoporozei. Vitamina D vindecă mai eficient diabetul decât medicamentele anti-diabet.

Mereu și mereu: vitamina D se dovedește a fi mai sigură, mai eficientă și mult mai convenabilă decât medicamentele scumpe vândute la prețuri de monopol. Mai mult, prin natura sa este evident compatibilă cu organismul uman, din moment ce corpul uman produce efectiv vitamina D când are această ocazia (este expus la acțiunea razelor solare).

În plus, spre deosebire de produsele farmaceutice, vitamina D nu dăunează mediului înconjurător. Excesul de vitamina D spălat de ploaie nu contaminează peștii precum produsele farmaceutice.

Toate aceste adevăruri evidente despre vitamina D, ne pun pe gânduri: cum se explică faptul că reforma în sănătate nici măcar nu menționează acest nutrient? Dacă vreți într-adevăr să reformați sănătatea națiunii, trebuie să începeți cu remedierea epidemiei de deficiență de vitamina D în rândul populației.

Când vine vorba de menținerea sănătății oamenilor, toate medicamentele din lume nu pot face cât poate vitamina D… simplu, convenabil și sigur.

Nu vă costă nimic. Nu aveți nevoie de rețetă. Nu trebuie să consultați medicul. Nici măcar nu trebuie să cumpărați suplimente pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar faceți o plimbare pe afară, sub lumina soarelui, și veți iniția singur procesul de auto-vindecare a organismului dvs.

Tocmai această idee – că pacienții își pot vindeca singuri propriul lor cancer doar plimbându-se în natură – este cel mai temut lucru în lumea cancerului și a industriei de vaccinuri. Industria farmeceutică este speriată de moarte la ideea că oamenii vor deveni educați în materie de nutriție și își vor da seama că vitamina D, singură, elimină nevoia de sutele de medicamente și vaccinuri potențiale. Declanșează procesul de vindecare, protejează organismul de boli, și singura amenințare majoră pe care o prezintă este la adresa profitabilității industriei de asistență medicală care domină astăzi medicina.

Dacă medicina modernă ar putea interzice vitamina D, ar face-o imediat.

Totuși, prin încercările sen. McCain de a distruge suplimentele nutriționale ar putea într-un final izbuti.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares