Afisele care promovau sexualitatea prin intermediul imaginii unui bebelus au fost retrase ieri, 21 aprilie, de pe panourile publicitare din Iasi. Asta dupa ce la inceputul acestei saptamini in zona centrala a Iasului au fost montate afise care ilustrau un bebelus avind legata la mina eticheta “homosexual”, alaturi de care era scris textul “orientarea sexuala nu este o alegere, nu este boala”.

Avnd n vedere faptul c n municipiul Iași, ntr-o zon intens circulat, s-a afișat, pe un panou publicitar, o imagine cu un copil avnd de mn eticheta ”homosexual”, alturi de care este textul ”orientarea sexual / nu este o alegere / nu este boal”, aducem la cunoștința opiniei publice urmtoarele:

Este regretabil ca ntr-un loc public s fie expus un astfel de panou, ntmpltor sau nu, chiar n perioada n care creștinii ortodocși (majoritari n municipiul Iași) se pregtesc s serbeze Sfintele Paști.

Homosexualitatea (ca și alte devieri n comportamentul sexual) nu reprezint o orientare nnscut, cum sugereaz panoul respectiv, existnd și studii ale unor specialiști care combat aceast idee.

Sfnta Scriptur, att n Vechiul, ct și n Noul Testament, condamn n mod clar și fr echivoc orice fel de comportament sexual deviant. n cartea Leviticului, Dumnezeu le spune fiilor lui Israel ”S nu te culci cu brbat, ca i cu femeie; aceasta este spurcciune” (capitolul 18, versetul 22). Iar Sfntul Apostol Pavel scrie ntr-una din epistolele sale: ”Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocar, cci i femeile lor au schimbat fireasca rnduial cu cea mpotriva firii. Asemenea i brbaii lsnd rnduiala cea dup fire a prii femeieti, s-au aprins n pofta lor unii pentru alii, brbai cu brbai, svrind ruinea i lund cu ei rsplata cuvenit rtcirii lor” (Romani 1, 26-27).

Este evident, așadar, c pentru un creștin (dar și pentru alte religii monoteiste) homosexualitatea este un pcat. Cei care au czut ntr-o astfel de patim au ns șansa de a se ridica, prin pocinț și spovedanie, iar Biserica se roag pentru ndreptarea lor, condamnnd ns cu fermitate pcatul, indiferent de contextul social sau de ideile care sunt la mod la un anumit moment.

Biroul de pres al Arhiepiscopiei Iailor

http://cidadededeus.wordpress.com

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.