Observ cu ngrijorare cum forțe anti-creștine atac an de an creștinismul n tot ceea ce l definește ca atare, mai cu seam fiind atacat Ortodoxia.

Acum ctiva ani, de srbtorile pascale, mare boom mediatic: s-a descoperit mormntul familiei lui Iisus, apoi, anul urmtor, tot de Paști, mare tmblu mediatic despre ipotezele lansate de ”Codul lui Davinci” a lui Dan Brown. Ce au mai urmat ? Evanghelia lui Iuda, manuscrisele de la Qumran (așa-zisele evangheli apocrife), filmul ”Pasiunile lui Crist”, n care Iisus nu murea, ci fugea de pe cruce, și tot felul de alte articole insidioase care atacau nvierea Domnului (cum c nu ar fi fost mort, ci doar a leșinat pe cruce, c a fost n moarte clinic, și tot felul de alte bazaconii), toate acestea avnd un singur substrat: semnarea ndoieli n inimile creștinilor cu privire la viața și faptele Mntuitorului nostru Iisus Hristos.

Mai nou, n același mod perfid, este atacat chiar nvierea Domnului, dar de o manier pervers, simbolic. Despre ce este vorba ? Din ziarul Gndul (luciferic), aflm c s-a lansat și la noi ”Controversa SFINTEI LUMINI de la Ierusalim: MIRACOL cretinesc sau TRUC chimic !?”. Se reia o ipotez fantezist a unui individ din Grecia, care face o demonstrație de aprindere cu fosfor alb (care se auto-aprinde n contact cu aerul la temperatura de 34 grade celsius) a fitilelor unor lumnri.

Prin acest gen de ”dovezi științifice”, se caut a se face dovada faptului c pogorrea luminii și aprinderea lumnrilor la Mormntul Domnului, n noaptea de nviere, nu este altceva dect o șarlatanie inventat n anul 1200 și perpetuat pn astzi.

De ce spun c se atac n mod perfid credința n nvierea Domnului ? Pi, dac Lumina nu vine n mod miraculos, ci o aprinde un pop hoțoman, atunci nu cumva e adevrat și povestea (rspndit de mai marii iudeilor imediat dup nviere) c de fapt Iisus nu a nviat, ci c trupul i-ar fost furat de ctre apostoli, din mormnt, n timp ce strjerii dormeau ?!

Astfel, se atac chiar temelia credinței creștine, cci, spune apostolul, ”fr nviere, zadarnic este credința”.

Și totuși, anumite fenomene rmn de neexplicat prin știința modern și las muți pn și pe cei mai nverșunați adepți ai teoriei ”științifice” a miracolului pogorrii luminii la Sfntul Mormnt, n noaptea de nviere.

Nu se explic de ce, n attea sute de ani, nimeni nu a fost n stare s dovedeasc nșeltoria. Au fost fcute aproape anual, comisii de examinare a Sfntului Mormnt și a preotului care intr cu lumnrile, și nu au reușit s descopere nici o nșeltorie. Cei mai vehemenți și insistenți n verificri au fost catolicii, deoarece la ei nu se aprinde niciodat Lumina prin pogorrea ei din Cer, motiv de etern uimire și frustrare pentru cei mai credincioși dintre ei.

Nu se explic nici modul cu totul special n care se comport focul lumnrilor imediat dup pogorrea lui și mprțirea ctre credincioși. Am vorbit cu mai multe persoane care au asistat la acst miracol, și care mi-au relatat c este un foc neobișnuit, de un alb orbitor, imaterial, care nu arde n primele minute pe cel care l primește, dovad n acst sens fiind sutele de imagini cu credincioși care pun minile, fetele, prul și hainele n acest foc, fr a pți nimic. Dimpotriv, bunica mea (Dumnezeu s o ierte, trecut la cele veșnice), mi povestea c ea a simțit atingerea acelui foc dumnezeiesc ca pe ceva rcoros, care nu o ardea, ba chiar dimpotriv !

E drept, dup cteva minute, acel foc și schimba proprietțile, arznd ca orice foc obișnuit, dar acest fenomen nu poate fi explicat printr-o banal nmuiere n fosfor alb, a vrfurilor lumnrilor preotului ce intr n Sfntul Mormnt, unde se produce miracolul.

Mai mult, au fost cazuri (unul atestat de un martor pe care l cunosc) cnd lumina s-a pogort și a aprins spontan lumnrile unor credincioși din mulțimea care aștepta (persoana respectiv mi povestea c o fetiț de lng ea a primit lumina direct, ca și cum un fulger imaterial i-ar fi aprins lumnarea, n acest fel).

Pe lng toate acestea, mai am un singur argument, irefutabil: minunile pe care creștinii le triesc n viața lor. Doar azi de dimineaț, n timp ce conduceam n drum spre cas, la radio Romnia Cultural am ascultat o emisiune n care un btrn preot care a fost deținut la Aiud povestea cum, la spovedanie, un deținut bolnav i s-a destinuit c l vede zilnic pe Mntuitor n celul, la capul patului su, iar aceast vedenie se petrecea n stare normal, de veghe, și era nsoțit de un miros ceresc. Pentru a se ncredința c nu este o nlucire, acel deținut s-a rugat ca Dumnezeu s i dea un semn, astfel ca și ceilalți tovarși ai si de celul s perceap prezența Mntuitorului, și astfel s aib o confirmare a veridicitții experienței lui. A doua zi, cnd Iisus i-a aprut din nou deținutului, toți ceilalți colegi de celul au remarcat uimiți c n celul se rspndise o mireasm nepmnteasc, minunat.

n fața unor astfel de dovezi ale unei Ortodoxii vii, n triri și minuni ACTUALE, atacurile urtorilor de Dumnezeu cad neputincioase, iar noi ne putem recunoaște an de an, plini de creșinț și bucuroși, cu strmoșescul salut: Hristos a nviat ! Și rspunsul:Adevrat a nviat !

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *