7 aprilie 300x225 Serviciul de Informaii i Securitate: Noua Dreapt nu a participat la evenimentele din 7 aprilie 2009 nationaln raportul prezentat de ctre vice-directorul Serviciului de Informaii i Securitate Valentin Dediu n cadrul edinei Parlamentului din 14 aprilie 2011, se constat c nu exist probe cu privire la implicarea a grupului informal „Noua Dreapt” n evenimentele din 7 aprilie 2009.

Amintim c presa apropiat de Partidul Comunitilor din Republica Moldova, precum i reprezentanii PCRM, au lansat informaii cu privire la aa-numita „implicarea a asociaiei „Noua Dreapt” n organizarea dezordinilor n mas n ziua de 7 aprilie 2009”.

V prezentm fragmentul raportului care vizeaz organizaia „Noua Dreapt”:

Analiza cronologic a evenimentelor din aprilie 2009 a elucidat unele aspecte premergtoare evenimentelor, inclusiv i cele ce vizeaz comportamentul exponenilor curentului legionar. Investigaiile au evideniat un ir de fenomene contradictorii, cum ar fi: ideologia promovat i cea mprtit de activul de conducere al Micrii Naional Cretine. De menionat c informaiile operative ale SIS, din perioada de referin, privitor la Micarea Naional Cretin indic faptul c liderul acestei micri, n perioada anilor 2002-2008 a fost implicat n diferite activiti de creare i dirijare a grupurilor radicale ce se axau pe promovarea ideilor panslavone.

Abordarea complex a informaiei nregistrate vizavi de apariia i consolidarea mediului de opiune legionar, a stabilit c la etapa evenimentelor, acest curent era reprezentat de grupul neformal „Noua Dreapt” din Moldova. Vom meniona c investigaiile petrecute, nu au oferit probe cu privire la implicarea lor organizat n proteste de strad.

Micarea Naional Cretin a fost fondat n perioada imediat urmtoare evenimentelor din 7 aprilie 2009 i a devenit filiala oficial a asociaiei „Noua Dreapt” din Romnia” la 28 februarie 2010”, se spune n raport.

Iat mai jos și secvența respectiv:

sursa: antimedia.info

comentariu rapcea.ro: S-a adeverit o chestiune pe care o bnuiam de mult: anume c ”frații de peste Prut” care au srit s ntmpine primii și s se asocieze Noii Drepte din Romnia (formnd degrab filiala Noua Dreapt Basarabia), erau pioni trimiși la naintare de serviciile rusești.

De ce ? Pentru c:

1. Nu au participat la mișcarea anti-comunist de la Chișinu, din aprilie 2009, deși Noua Dreapt din Romnia fcea miting de susținere a demonstranților anti-comuniști – n fiecare sear, n acea perioad, n Piața Universitții din București – și n fiecare oraș mare al țrii.

2. ”Bieții” de la Noua Dreapt – Chișinu s-au rupt apoi imediat de Noua Dreapt din Romnia, motivnd c nu se nțeleg cu cei de la Micarea Naional Cretin – MNC (actuala filial a Noii Drepte din Romnia. Mai multe motive de a acuza de trdare ar fi avut cei de la MNC, care au ieșit n strad n aprilie 2009 și au mncat bti crunte de la comuniști, n vreme de membrii Noii Drepte – Chișinu, conduși de Sergiu Bacalov, stteau ascunși la clduric bine-mersi, la casele lor, și urmreau revoluția la TV.

3. Acțiunea de ”preluare” și discreditare a unei mișcri politice pro-unioniste, romnești, devine clar, cnd ”Noua Dreapt Chișinu” se rupe de Noua Dreapt din Romnia, dar și pstreaz totuși titulatura de Noua Dreapt, pentru a induce n eroare tineretul naționalist din Moldova. Este aceeași manevr de la noi, din 90, cnd Vadim Tudor a primit misiunea nființrii unei aripi extremiste, ”naționaliste”, pentru a crea o mișcare paralel și concurent eventualelor forțe politice de dreapta ce urmau s se ridice n Romnia.

4. Nu n ultimul rnd, liderul Noii Drepte Moldova, Sergiu Bacalov, este deconspirat n ceea ce privește activitatea lui panslavon (nicidecum pan-romneasc) din perioada 2002-2008, prin raportul Serviciului de Informaii i Securitate, ceea ce aduce nc o dat o confirmare n plus a modului n care opereaz Serviciile Secrete Rusești n Moldova.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *