Frana ar putea cere o suspendare provizorie a acordului Schengen, din cauza situaiei imigranilor


passport europe 300x195 Frana evoc o suspendare provizorie a acordului Schengen, din cauza situaiei imigranilor internationalFrana ia n considerare posibilitatea unei suspendri provizorii a acordului Schengen de liber circulaie a persoanelor n Europa, din cauza valului de imigrani venii din Tunisia i Libia, prin Italia, a declarat o surs din cadrul preediniei franceze.

Acest dosar al imigraiei este unul dintre punctele cele mai sensibile ale summitului franco-italian care se va desfura la Roma, cu eful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, i preedintele francez, Nicolas Sarkozy.

La nceputul lui aprilie, Parisul a provocat furia italienilor suspendnd circulaia trenurilor din oraul italian Ventimiglia spre sud-estul Franei, apreciind c un tren care avea la bord manifestani ce doreau s nsoeasc imigrani tunisieni reprezin un risc de tulburri.

Frana este nemulumit c Italia a decis s le acorde permise de sejur de ase luni celor peste 20.000 de imigrani tunisieni sosii pe teritoriul su din ianuarie, pentru a putea merge la “prieteni i prini” n Frana i n alte ri din Europa.

“Exist o regul care prevaleaz n acordurile Schengen, anume c prima ar de intrare gestioneaz populaiile imigrante”, a amintit luni ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

El a subliniat c cetenii strini crora Italia le acord autorizaii provizorii trebuie s demonstreze c dispun de resurse financiare pentru a sta n alte ri i apoi pentru a se ntoarce n rile lor.

n absena acestor resurse, “vom expulza aceste persoane n Italia, care este ara de prim sejur”, a precizat Gueant.

sursa: Mediafax.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *