Franța ar putea cere o suspendare provizorie a acordului Schengen, din cauza situației imigranților


passport europe 300x195 Franța evocă o suspendare provizorie a acordului Schengen, din cauza situației imigranților internationalFranța ia în considerare posibilitatea unei suspendări provizorii a acordului Schengen de liberă circulație a persoanelor în Europa, din cauza valului de imigranți veniți din Tunisia și Libia, prin Italia, a declarat o sursă din cadrul președinției franceze.

Acest dosar al imigrației este unul dintre punctele cele mai sensibile ale summitului franco-italian care se va desfășura la Roma, cu șeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, și președintele francez, Nicolas Sarkozy.

La începutul lui aprilie, Parisul a provocat furia italienilor suspendând circulația trenurilor din orașul italian Ventimiglia spre sud-estul Franței, apreciind că un tren care avea la bord manifestanți ce doreau să însoțească imigranți tunisieni reprezină un risc de tulburări.

Franța este nemulțumită că Italia a decis să le acorde permise de sejur de șase luni celor peste 20.000 de imigranți tunisieni sosiți pe teritoriul său din ianuarie, pentru a putea merge la “prieteni și părinți” în Franța și în alte țări din Europa.

“Există o regulă care prevalează în acordurile Schengen, anume că prima țară de intrare gestionează populațiile imigrante”, a amintit luni ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

El a subliniat că cetățenii străini cărora Italia le acordă autorizații provizorii trebuie să demonstreze că dispun de resurse financiare pentru a sta în alte țări și apoi pentru a se întoarce în țările lor.

În absența acestor resurse, “vom expulza aceste persoane în Italia, care este țara de prim sejur”, a precizat Gueant.

sursa: Mediafax.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares