Sub nasul Rușilor, Occidentul își propune crearea unei Uniuni Caucaziene. Hai să o vedem și pe asta !

Occidentul planifică crearea pe teritoriul Caucazului a unei noi uniuni de state. Cel puțin acest scenariu este invocat de către experții din Georgia și Armenia. În opinia lor, în acest fel poate fi soluționată problema conflictelor teritoriale în Caucazul de sud.

Caucasus countries 300x206 Occidentul își propune crearea unei Uniuni Caucaziene? international

Despre intenția creării unei Uniuni ai Statelor din Caucaz a declarat liderul partidului „Vremuri Noi” Aram Karapetean, comunică agenția „Rosbalt-Kavkaz”. Aceeași idee este promovată și de publicația georgiană „Rezonansi”. În opinia jurnaliștilor georgieni, în acest fel Occidentul ar încerca scoaterea Armenia și a regiunilor separatiste: Karabah, Abhazia și Oseția de Sud de sub influența Federației Ruse, propunând în acest fel soluționarea conflictelor teritoriale.

Potrivit expertului georgian în problemele Caucazului Mamuk Arașidze, un proiect de acest fel îl pregătește și Rusia. Kremlinul ar fi pregătit un plan de crearea a unui nou CSI, care ar include Abhazia și Oseția de Sud. Expertul consideră că anume din acest motiv Moscova are nevoie de recunoașterea independenței acestor regiuni din partea Belorusiei, pentru a le include ulterior în Uniunea Rusia-Bielorus. Arașidze consideră că din aceste considerente Occidentul s-ar grăbi să preia inițiativa creării Uniunii Caucaziene pentru a preveni realizarea planurilor rusești în regiune. Expertul salută ideea în sine, dar consideră că există prea multe împiedimente pentru realizarea acesteia.

Politologul Ramaz Sakvarelidze consideră că ideea Uniunii Caucaziene este una „nerealistă”. În opinia lui, unificarea Caucazului, în condițiile conflictelor existente este imposibilă. El exclude un astfel de scenariu chiar și la nivel teoretic în cazul soluționării tuturor conflictelor regionale.

Sursa: AntiMedia

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *