Se judecă recursul Mitropolitului de Pireu din 17 mai 2011

Stă în mâinile justiției dizolvarea lojilor masonice

-Justiția este chemată să demonstreze „dacă într-adevăr colaborează sau nu cu centrelor internaționale de promovare a Pan-religiei Satanismului”, a declarat Mitropolitul Pireului Serafim. – Se face dreptate strădaniei făcute de luptătorii credinței: N. Psaroudakis, Părintele Haralambos Vasilopoulos, Părintele Marcu Manolis și alții, care s-au luptat și au deconspirat Masoneria. – Să ia poziție Ierarhia sau fiecare dintre membrii ei.

„Justiția Patriei noastre este chemată să demonstreze dacă colaborează sau nu cu Centrele internaționale de Promovare a Pan-religiei Sataniste.”

Această cutremurătoare declarație aparține Mitropolitului de Pireu, Serafim, pe care a făcut-o după stabilirea recursului asupra dizolvării Lojilor Masonice. Data judecării recursului s-a stabilit pentru 17 mai 2011. Știrea a cutremurat tot poporul Ortodox credincios, care de decenii se luptă pentru dizolvarea Masoneriei din țara noastră, care, după cum se spune, a corupt și anumiți membri ai Bisericii. Prin acțiunile Mitropolitului Serafim se face dreptate eforturilor depuse de vrednicii de pomenire luptători ai Credinței Ortodoxe, Nicolaos Psaroudakis (de la ziarul Χριστιανική), fondatorul Uniunii Ortodoxe Panelene și al ziarului «Ὀρθόδοξος Τύπος», Arhimandritul Haralambos Vasilopoulos, precum și de urmașul său, vrednicul de pomenire Arhimandritul Marcu Manolis.

Știrea are un mare impact, pentru că vine într-o perioadă în care: 1) Masoneria cere de la Uniunea Europeană marginalizarea, în mod special, a Bisericii Ortodoxe și pretinde să aibă un rol decisiv în manifestările politice, sociale, religioase și istorice. 2) Masoneria se luptă pentru separarea Statului de Biserică și pentru ruperea desăvârșită a Statului de Biserică. 3) Apar Judecători Supremi care, după ce au împlinit 40 de ani ca Funcționari ai Justiției, cer eliminarea Credinței Ortodoxe și a simbolurilor ei din toate treptele Justiției colaborând deschis cu Masoneria și cu toate acele organizații care cu furie cer îndepărtarea Sfintelor Simboluri și a Răstignitului din toate clădirile publice. Dat fiind faptul că a fost făcută publică data de judecare a recursului solicitat de Sfânta Mitropolie a Pireului pentru dizolvarea Templelor Masonice și prin extindere a tuturor Lojilor Masonice, așteptăm din partea Arhiepiscopului, a fiecăruia dintre membrii Ierarhiei sau a întregului Ierarhiei o declarație prin care Conducerea Bisericii să salute stabilirea datei de judecare a recursului, să afurisească Masoneria, să lumineze poporul credincios lipsit de îndrumare asupra scopurilor acesteia, dar mai ales să dezvăluie că Masoneria slujește și se închină lui Lucifer ca lui Dumnezeu. Sperăm ca Sfântul Sinod al Ierarhiei să ia poziție prin înștiințare publică.

Amintim că Conducerea Bisericii a abdicat și de la lupta împotriva Masoneriei, ca și de la lupta împotriva ereziilor (puțini sunt membrii ei care îndrăznesc să intre în conflict cu Masoneria și să lumineze poporul credincios). Poziția conducerii Bisericii problematizează și mâhnește pe poporul credincios, care se roagă neîncetat pentru întoarcerea deplină a Conducerii Bisericii pe căile pe care le-au urmat Părinții contemporani ai Bisericii noastre până acum 2-3 și chiar 4 decenii.

Anunț din partea Sfintei Mitropolii a Pireului

Având ca motiv acest proces, Sfânta Mitropolie a Pireului a făcut pe 21 iulie următorul anunț:

„Se face cunoscut că cererea de desființare (a lojilor masoniece) înaintată în instanță de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit al Pireului Serafim – ca reacție la faptul că Ministrul Economiei Gheorghios Papakonstantinos a omis să înainteze editarea decretului prezidențial asupra desființării, în conformitate cu articolul 118 al A.K., a fundației cu numele de „Fundația Masonică”, a cărei înființare s-a proclamat prin Decretul Prezidențial din 10-2-1927, amendat prin Decretele Regale din 19-7-1949 și 16-11-1956, fundație care își are reședința în Atena (Aharnon cu Sourmeli), ca și a fundației Marea Corporație Filantropică și a Marii Loji Naționale a Greciei, care își are reședința în Atena (Eresou 38) pe motivul că nu constituie (așa cum declară) societăți non-profit cu scop de utilitate socială, ci o religie camuflată cu dogme secrete și rituri de cult luciferic, – s-a stabilit a se judeca în fața departamentului 4 al Consiliului de Stat pe 17 mai 2011.

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit al Pireului Serafim pledează cu putere pentru toleranța religioasă și pentru libertatea conștiinței religioase a concetățenilor noștri, dar în acest caz este dator ca, de pe poziția sa, să ceară încetarea înșelării poporului Elen și camuflarea Religiei Masoneriei, a Luciferismului, printr-o pseudo-firma, chipurile, „fundație de utilitate socială pentru copiii sărăci și fără mijloace materiale”.

Prin urmare se va dovedi dacă într-adevăr Justiția Patriei noastre colaborează sau nu cu centrele internaționale de promovare a pan-religiei Satanismului. Din partea Mitropoliei.

Ὀρθόδοξος Τύπος, 30.07.2010, pp. 1, 7

Traducere Anna Theodorou

Părintele  Gherghe Calciu a spus : ” Ecumenismul este o formă mai subtilă a masoneriei. Masoneria încearcă să distrugă credința ortodoxă, credința creștină în general. Ecumenismul încearcă să subjuge prin câteva idei care par foarte generoase: de ce să ne certăm între noi, hai să trăim ca frații, să ne iubim unii pe alții, putem trăi împreună, putem să ne rugăm împreună… ceea ce nu e permis în cazul Ortodoxiei. Toate Sinoadele ecumenice interzic această co-rugăciune cu toți care sunt aparte de Ortodoxie”. http://www.razbointrucuvant.ro/2010/08/22/parintele-gheorghe-calciu-despre-perfidia-ecumenista/#more-10338

Sursa: Graiul Ortodox

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer