Un documentar uluitor despre ultimele descoperiri și teste efectuate de cŃtre cercetŃtori ţn domeniul replicŃrii celulare și obținerii de organe viabile, din celulele pacientului.
Metoda este uluitor de simplŃ și nu implicŃ manipularea geneticŃ. Se ia un organ de la un cadavru sau chiar de la un animal care are organe asemŃnŃtoare omului (spre exemplu, ficatul de porc); se spalŃ cu șampon pÔnŃ devine translucid (se ţnlŃturŃ toate celulele sangvine ale organului, pÔnŃ rŃmÔne doar structura proteicŃ a organului – ca un schelet al organului respectiv), apoi se introduc celule sanvine (de obicei celule stem) ale beneficiarului, care vor fi hrŃnite cu nutrienți, vor creea legŃturi cu proteinele structurii organului. Apoi, sub influența unui curent electric slab, organul este ”reÔnviat”. SunŃ a scenariu SF, sau mai degrabŃ a Frankenstein ? Documentarul de mai jos ESTE REAL, deja metoda este aplicatŃ cu succes pentru transplantul de organe, pentru a nu mai apŃrea incompatibilitŃțile și respingerea datorate diferențelor dintre donator și beneficiar.

Mai nou, se lucreazŃ la crearea unor ”modele” de organe standard, din proteine, pentru aceastŃ procedurŃ, fiind deschisŃ calea fabricŃrii organelor de schimb ţn laborator. Așa cum se recunoaște ţn film, savanții au reușit sŃ construiascŃ aproape toate organele omenești, cu o singurŃ excepție: CREIERUL. La acest proiect se lucreazŃ ţncŃ.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer