Un documentar uluitor despre ultimele descoperiri și teste efectuate de ctre cercettori n domeniul replicrii celulare și obținerii de organe viabile, din celulele pacientului.
Metoda este uluitor de simpl și nu implic manipularea genetic. Se ia un organ de la un cadavru sau chiar de la un animal care are organe asemntoare omului (spre exemplu, ficatul de porc); se spal cu șampon pn devine translucid (se nltur toate celulele sangvine ale organului, pn rmne doar structura proteic a organului – ca un schelet al organului respectiv), apoi se introduc celule sanvine (de obicei celule stem) ale beneficiarului, care vor fi hrnite cu nutrienți, vor creea legturi cu proteinele structurii organului. Apoi, sub influența unui curent electric slab, organul este ”renviat”. Sun a scenariu SF, sau mai degrab a Frankenstein ? Documentarul de mai jos ESTE REAL, deja metoda este aplicat cu succes pentru transplantul de organe, pentru a nu mai aprea incompatibilitțile și respingerea datorate diferențelor dintre donator și beneficiar.

Mai nou, se lucreaz la crearea unor ”modele” de organe standard, din proteine, pentru aceast procedur, fiind deschis calea fabricrii organelor de schimb n laborator. Așa cum se recunoaște n film, savanții au reușit s construiasc aproape toate organele omenești, cu o singur excepție: CREIERUL. La acest proiect se lucreaz nc.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.