Consiliul Independent al Femeilor Evreice din Ucraina cer demontarea unui monument dedicat prizonierilor de rzboi germani asasinai n oraul ucrainean Berdicev.

Organizaia consider c monumentul a fost instalat ilegal i condamn inscripia de pe frontispiciu: „Aici zac prizonierii de rzboi, victimele celui de al doilea rzboi mondial”.

Femeile evreice se arat revoltate i de faptul c monumentul este ngrijit de serviciile de salubritate din ora. „Ce este asta? Lipsa de respect fa de Ucraina, continuarea ocupaiei a pmntului ucrainean sau reamintirea evreilor despre renaterea nazismului i statutului deosebit al germanilor?” – se spune n declaraia difuzat de Consiliul Independent al Femeilor Evreice.

Organizaia evreiasc comunic, de asemenea, c memorialul a fost construit de ctre Uniunea Popular pentru ngrijirea mormintelor militarilor germani de origine german, care activeaz sub patronatul preedintelui Germaniei. Activitii evrei sunt revoltai i de faptul c monumentul a fost introdus n catalogul internaional al complexelor memoriale militare.

Consiliul Independent al Femeilor Evreice din Ucraina a anunat c va expedia note oficiale de protest conducerii Israelului, Ucrainei i Germaniei.

De pe AntiMedia

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.