Cu noua tehnologie, vom putea fi spionați fără să ne dăm seama

O cameră cu un diametru cât un vârf de pix (0,99 mm), va fi folosită curând în domeniul medical, montată pe dispozitive endoscopice.

Minuscula cameră este de unică folosință și a fost concepută de compania israeliană Medigus, specializată în astfel de produse. Realizările precedente de acest gen au senzori CMOS de 1,2 mm, 1,8 mm (mai mic decât capul unui chibrit) și 3 mm.

Camera nou anunțată este în momentul de față cea mai mică din lume. Dimensiunile mici ale dispozitivelor destinate endoscopiei sunt importante deoarece pacienții nu resimt durerea așa cum se întâmplă când se folosesc aparate mai voluminoase.

Smallest cameraCameră cu diametrul unui vârf de pix – cea mai mică din lume

Sursa: Engadget

comentariu rapcea.ro: dacă punem cap la cap toate inovațiile din ultimul timp, vedem direcția în care ne îndeptăm: pierderea intimității individuale, în favoarea unui sistem global de supraveghere. După tipicul scandalului cu Iphone4, sau ale platformei de operare android, care stochează și trimite fără acordul utilizatorului poziționarea acestuia, probabil că vom afla că noile televizoare, care se conectează și transmit programele prin internet, sunt dotate și cu astfel de camere video minuscule, pentru a întregi imaginea ”ochiului magic” din romanul lui Orwell, 1984.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *