O camer cu un diametru ct un vrf de pix (0,99 mm), va fi folosit curndn domeniul medical, montat pe dispozitive endoscopice.

Minuscula camereste de unic folosin i a fost conceput de compania israelianMedigus, specializat n astfel de produse. Realizrile precedente de acest gen au senzori CMOS de 1,2 mm, 1,8 mm (mai mic dect capul unui chibrit) i 3 mm.

Camera nou anunat este n momentul de facea mai mic din lume. Dimensiunile mici ale dispozitivelor destinate endoscopiei sunt importante deoarece pacienii nu resimt durerea aa cum se ntmpl cnd se folosesc aparate mai voluminoase.

Smallest cameraCamer cu diametrul unui vrf de pix – cea mai mic din lume

Sursa:Engadget

comentariu rapcea.ro: dac punem cap la cap toate inovațiile din ultimul timp, vedem direcția n care ne ndeptm: pierderea intimitții individuale, n favoarea unui sistem global de supraveghere. Dup tipicul scandalului cu Iphone4, sau ale platformei de operare android, care stocheaz și trimite fr acordul utilizatorului poziționarea acestuia, probabil c vom afla c noile televizoare, care se conecteaz și transmit programele prin internet, sunt dotate și cu astfel de camere video minuscule, pentru a ntregi imaginea ”ochiului magic” din romanul lui Orwell, 1984.

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer