O camerŃ cu un diametru cÔt un vÔrf de pix (0,99 mm), va fi folositŃ curÔndáţn domeniul medical, montatŃ pe dispozitive endoscopice.

Minuscula camerŃáeste de unicŃ folosin■Ń ║i a fost conceputŃ de compania israelianŃáMedigus, specializatŃ ţn astfel de produse. RealizŃrile precedente de acest gen au senzori CMOS de 1,2 mm, 1,8 mm (mai mic decÔt capul unui chibrit) ║i 3 mm.

Camera nou anun■atŃ este ţn momentul de fa■Ńácea mai micŃ din lume. Dimensiunile mici ale dispozitivelor destinate endoscopiei sunt importante deoarece pacien■ii nu resimt durerea a║a cum se ţntÔmplŃ cÔnd se folosesc aparate mai voluminoase.

Smallest cameraCamerŃ cu diametrul unui vÔrf de pix – cea mai micŃ din lume

Sursa:áEngadget

comentariu rapcea.ro: dacŃ punem cap la cap toate inovațiile din ultimul timp, vedem direcția ţn care ne ţndeptŃm: pierderea intimitŃții individuale, ţn favoarea unui sistem global de supraveghere. DupŃ tipicul scandalului cu Iphone4, sau ale platformei de operare android, care stocheazŃ și trimite fŃrŃ acordul utilizatorului poziționarea acestuia, probabil cŃ vom afla cŃ noile televizoare, care se conecteazŃ și transmit programele prin internet, sunt dotate și cu astfel de camere video minuscule, pentru a ţntregi imaginea ”ochiului magic” din romanul lui Orwell, 1984.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares