Se apropie Sfârșitul. Brazilienii cheamă asupra lor pedeapsa Sodomei: În Brazilia au fost legalizate căsătoriile homosexuale

Curtea Supremă de Justiție din Brazilia a permis căsătoriile civile homosexuale.

Pentru adoptarea acestei hotărâri au votat unanim toți cei zece judecători, creând un precedent juridic, pe care l-ar putea urma alte structuri de stat, inclusiv și birourile notariale de stat, care sunt obligate să înregistreze căsătoriile civile, comunică „Daily Telegraph”.

homo 300x228 În Brazilia au fost legalizate căsătoriile homosexuale minoritatiConform deciziei Curții Supreme, perechile homosexuale dispun de drepturi egale cu familiile tradiționale, inclusiv și în ceea ce privește plata pensiei alimentare, primirea îndemnizației în cazul morții unuia dintre soți, dreptul la moștenire.

Cererea cu privire la legalizarea căsătoriilor civile homosexuale a fost expediată Curții Supreme din Brazilia de către Procuratura General acum doi ani.

Potrivit publicației, Procuratura Generală a întreprins acest pas din motivul că adoptarea proiectului de lege care egalează în dreptul familiile tradiționale și cuplurile gay este tărăgănată de zece ani.

Sursa: AntiMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *