Deranjați că Hristos a înviat. Luptătorii antidiscriminare de la Hyde Park și-au scos cearșafurile în public

Ateismul caută căi de întoarcere pe meleagurile Moldovei. O scenă desprinsă parcă din vremurile de tristă amintire, cînd pionierii și comsomoliștii erau chemați să picheteze bisericile de Paști, s-a desfășurat pe 6 mai, în Chișinău.

13 persoane au ieșit cu cearșafuri în fața sediului Televiziunii Naționale din Moldova pentru a protesta împotriva prezentatorilor TV care salută cu “Hristos a înviat!”. “Dacă nu veți înceta să ne discriminați, vom chema aici toți ateiștii, agnosticii și liga musulmană!”, amenințau ei.

Cei 13 s-au plîns că li se încalcă drepturile și că sînt discriminați. “SOS! Ne sufocăm fără drepturi!” – scria pe unul din cearșafuri. “Opriți azi discriminarea”, scria pe alt cearșaf.

Protestatarii, care spre deosebire de tineretul ateist de altă dată nu au fost îmbiați cu înghețată, turte dulci și pirojoace, lihniți și obijduiți, i-au reproșat paznicului televiziunii că nu-i filmează. Pînă la urmă ei s-au filmat și și-au făcut poze singuri, pentru a da importanță momentului.

De Savatie Bastovoi

Comentariu rapcea.ro: Cretinoizii de la Hyde Park, care au confiscat grupul de discuții Paul Goma, prin frații Brega, sunt unii și aceiași cu cei care organizează paradele homosexuale din Chișinău, cu sprijin de la Soroș și mai nou, de la noul organ media al lui Vântu, Vox Publica.

Ei au primit suport logistic și experiența celor de la Noii Golani, prin liderul acestui grupuscul, George Simion. Așa se vede adevărata față a ”unioniștilor” de la Noii Golani și Asociația 21 decembrie (recte Theodor Mărieș, care susține din umbră ”noii golani”) : anarhiști, neo-cripto-comuniști, ateiști și homosexuali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *