Dealerii de substanțe halucinogene au găsit o metodă eficientă de a ocoli legea pentru a vinde marijuana: sub formă de semințe de cannabis, pe internet. Unul dintre comercianții „deștepți” spune că vinderea acestora nu este interzisă de lege pentru că nu conțin THC – principala substanță psihoactivă din frunza de cannabis.

Drogurile ușoare, precum marijuana sau hașișul, nu mai sunt considerate subiect tabu în țara noastră. Numărul consumatorilor crește de la un an la altul, iar forumurile de pe internet în care se vorbește despre utilizarea acestor substanțe se înmulțesc.

Astfel, una dintre temele dezbătute de consumatorii de „iarbă“, cum este denumită marijuana de către cunoscători, este acum, după închiderea magazinelor de vise, cea legată de recolta de acasă a plantei halucinogene.

Soluțiile vin pe bandă rulantă, pentru că semințele de cannabis sunt scoase la vânzare pe siteuri specializate, dar și pe pagini web de anunțuri la mica publicitate.

Reporterii „Adevărul de Seară“ au vorbit online despre o posibilă comandă cu un astfel de dealer.

Cinci semințe, 90 de lei
Nefiind cunoscători, l-am rugat pe “New_Seeds”, care s-a prezentat ca fiind din Iași, să ne recomande ce tip de marijuana ar trebui să luăm.

„Am <White Widow>, la 125 de lei pentru cinci semințe, cel mai vândut produs“, ne-a recomandat bărbatul. În descrierea de pe site apare menționat faptul că ar fi cel mai puternic tip de iarbă din lume, de aceea este și cel mai scump. „E și foarte usor de crescut, are <THC>-ul cel mai mare și se crește în casă “, a mai spus comerciantul virtual.

În cazul în care dorim ceva mai ieftin, are și „Afghan”, la 110 lei pentru cinci semințe sau “Master Kush”, la 90 de lei. În total, are aproximativ zece astfel de soiuri de „iarbă“. Toate acestea sunt combinații între cele două tipuri importante de Cannabis, indica și sativa.

Livrarea în maximum două zile
“New_Seeds” ne-a explicat pe messenger și de ce am avea nevoie pentru a beneficia de o producție bună. Iar pentru a fi siguri de o recoltă bogată, dealerul are și neoane speciale pentru luminat planta, cu prețuri pornind de la 90 de lei bucata.

Modalitatea de livrare preferată de dealer este curierul rapid, marfa  ajungând în maximum două zile.

Semințele de cannabis sunt legale
Reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) susțin că, într-adevăr, comercializarea semințelor de cannabis nu intră sub incidența legii penale pentru că nu conțin tetrahidrocarbinolul THC. Aceștia susțin că, potrivit Legii 143 din 2000, doar consumul și traficul de marijuana, adică al plantei, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

Sursa: Ziarul Adevarul

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer