Reedina premierului Marii Britanii – celebra adres Downing Street 10 – nu a arborat steagul Uniunii Europene pe 9 mai, cnd se srbtorete Ziua Europei, un gest fr precedent, informeaz BBC.

Decizia cabinetului premierului David Cameron a fost imitat de Trezorerie i – oarecum suprinztor – chiar de Ministerul de Externe britanic.

Se pare c aceast direcie este imprimat de partea conservatoare a guvernrii ntruct Departamentul pentru Afaceri – controlat de liberal-democratul Vince Cable – a afiat steagul UE.

Totui, Downing Street a negat c ruperea de tradiia anilor trecui ar fi fost hotrt de David Cameron. Asta n condiiile n care ghidul publicat de guvern sugereaz ca Ziua Europei s fie marcat de arborarea drapelului cu dousprezece stele aurii.

ns reprezentanii coaliiei de guvernare nu pot infirma cu destul convingere c relaia Marii Britanii cu Uniunea European nu ar fi o surs de tensiune ntre conservatori i liberal-democrai.

Spre exemplu, Departamentul Energiei i Schimbrilor Climatice, condus de un alt liberal-democrat, a comunicat c nici mcar nu are un suport unde s poat atrna steaguri.

Sursa: BBC

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer