Londra a boicotat Steagul UE – de Ziua Europei

Reședința premierului Marii Britanii – celebra adresă Downing Street 10 – nu a arborat steagul Uniunii Europene pe 9 mai, când se sărbătorește Ziua Europei, un gest fără precedent, informează BBC.

Decizia cabinetului premierului David Cameron a fost imitată de Trezorerie și – oarecum suprinzător – chiar de Ministerul de Externe britanic.

Se pare că această direcție este imprimată de partea conservatoare a guvernării întrucât Departamentul pentru Afaceri – controlat de liberal-democratul Vince Cable – a afișat steagul UE.

Totuși, Downing Street a negat că ruperea de tradiția anilor trecuți ar fi fost hotărâtă de David Cameron. Asta în condițiile în care ghidul publicat de guvern sugerează ca Ziua Europei să fie marcată de arborarea drapelului cu douăsprezece stele aurii.

Însă reprezentanții coaliției de guvernare nu pot infirma cu destulă convingere că relația Marii Britanii cu Uniunea Europeană nu ar fi o sursă de tensiune între conservatori și liberal-democrați.

Spre exemplu, Departamentul Energiei și Schimbărilor Climatice, condus de un alt liberal-democrat, a comunicat că nici măcar nu are un suport unde să poată atârna steaguri.

Sursa: BBC

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *