Osama Bin Laden. Inamicul public numrul unu – pentru unii. Martirul și eroul Islamului – pentru alții. Grație mass-mediei, o planet ntreag cunoaște astzi acest nume. și va gsi el ns locul n Istorie ? Și care va fi acela ? Toate acestea sunt ntrebri legitime care și caut rspunsul. Paradoxal ns, ntr-o lume a unei mass-medii agresive, excesive, informațiile autentice (și nu dezinformrile) sunt extrem de puține. S-a scris și se va mai scrie nc mult despre rolul jucat de Bin Laden n campaniile armate ale lumii islamice, dar prea puțin despre ceea ce a nsemnat moartea lui, modul n care a fost ”ucis” și scopul acestei ucideri. Qui prodest ? Cui a folosit personajul Bin Laden, cui a folosit imaginea lui n ultimii 10 ani, și cui folosește ”uciderea” lui ?

Probabil c mulți se vor ntreba de ce scriu cuvntul ”ucidere” (referitor la persoana lui Osama) n ghilimele. Simplu: pentru c, potrivit unor surse din cadrul Serviciilor secrete americane, Bin Laden e mort din 2001. Astfel, potrivit lui Steve Pieczenik (consultant n cadrul Ministerului Aprrii al SUA și secretar de stat adjunct sub trei administraii diferite, Nixon, Ford i Carter) acesta declara n aprilie 2002, cu peste nou ani n urm, n cadrul emisiunii Alex Jones Show c Bin Laden „era deja mort de luni de zile” i c guvernul a plnuit s aștepte momentul cel mai oportun din punct de vedere politic pentru a lansa subiectul și totodat cadavrul su. Pieczenik ar fi n poziia de cunosctor, avnd n vedere c l-a ntlnit personal pe Bin Laden i a lucrat cu el n timpul rzboiului mpotriva sovieticilor n Afganistan, pe la nceputul anilor 80.

Pieczenik a spus c Osama Bin Laden a murit n 2001, „nu pentru c forele speciale l-ar fi ucis, ci pentru c medic fiind știu c medicii CIA l-au tratat i era nscris n registrul secret de informaii cu sindromul Marfan”, adugnd c guvernul american tia c Bin Laden decedase dinaintea invadrii Afganistanului.

Sindromul Marfan este o boal genetic degenerativ pentru care nu exist nici un tratament permanent. Boala scurteaz grav durata de via a suferindului.

El a murit de sindromul Marfan, iar Bush junior tia despre asta, comunitatea serviciilor și informațiilor secrete tia despre el”, a declarat Pieczenik, specificnd modul n care medicii CIA l-au vizitat pe Bin Laden n iulie 2001 la Spitalul American din Dubai.

El era deja foarte bolnav de sindromul Marfan, aflndu-se pe moarte, așa c nimeni nu a trebuit s-l omoare”, a adugat Pieczenik, declarnd c Bin Laden a murit la scurt timp dup atentatele de la 11 septembrie n reședința lui din Tora Bora.

Șocant ?! Deloc ! Orice persoan racordat ct de ct la ”bursa” informațiilor de pe piața serviciilor secrete (cineva care cunoaște pe cineva… știți povestea), a auzit c Bin Laden și cei care l urmau au fost susținuți de CIA pentru instaurarea regimului taliban (islamic) – cu arme, muniție, logistic și instructori militari, pentru a stvili invazia sovietic din Afganistan (v mai amintiți seria Rambo – episodul din Afganistan, nu ? Faza n care Stalone – pardon, ”Rambo” – doboar elicopteru sovietic cu piatra – cam asta i nvțau și ei pe talibani – și iat unde au ajuns – cic oamenii lui Bin Laden au dobort cu praștia turnurile gemene – sau piloții avioanelor, e totuna !!!).

Odat ce ne-am lmurit despre acest lucru, ne punem ntrebarea fireasc: de ce au vrut americanii s și beleasc un aliat, care i-a ajutat mpotriva fostului Inamic Public – Agresorul Sovietic ?!

Rspunsul meu este unul ce corespunde mai multor cerințe și l calific –ca și ipotez de lucru – n topul celor mai verosimile variante:

Știm c Imperiul Sovietic a czut odat cu pherestroika lui Gorbaciov, prilej de mare dezamgire pentru ppușarii din spatele guvernului SUA, obișnuiți s conduc prin frica faț de URSS, sugnd bani pentru cursa narmrilor. Deci trebuia creat urgent un nou inamic public. Islamul era cap de serie. Dar cum s l faci urt de toat lumea ? Cum s faci nlocuirea ? Stalin, comunismul și KGB-ul fuseser demonizați de propaganda democrațiilor vestice (pe bun dreptate) pentru crimele din lagrul comunist, teroarea prin care mențineau sistemul, agresivitatea și permanenta amenințare a unei conflagrații atomice. Islamul are sute de milioane de adepți n ntreaga lume (ca și comunismul), deci devenea opozabil ”democrațiilor lumii civilizate” cu o singur condiție: s comit un act odios, abominabil, n ochii lumii ntregi. Astfel, a aprut necesitatea nscenrii unui 11 septembrie, care s demonizeze n direct, n ochii ntregii lumi oripilate, terorismul islamic. Dar acest terorism avea nevoie de un nume. Comuniștii au avut liderii sovietici, urți și temuți și n somn de fermierul neaoș, american. Islamul l-a avut pe Bin Laden. Decesul lui, cauzat de o boal incurabil, anterior sau ulterior momentului 11 septembrie 2001, conteaz doar din perspectiva anonimatului. Era ținta perfect: nu poți cuta și distruge un inamic care nu exist. Dar corespundea perfect cerințelor: m[sliniu, asiatic, uscțiv, cu ochi strlucitori, febrili, de om fanatic, subjugat de ideea promovrii adevratului islam n lume, era antiteza perfect a occidentalului alb, rotunjor și bonom, sceptic, moderat n convingeri și speriat de orice atitudini ferme, ce frizeaz extremismul.

Manevra a reușit, iar dup 11 septembrie 2001 America a depșit n fric, teroare și ur contra Islamului, chiar și frica, teroarea și ura anti-comunist pe care a trit-o n perioada Crizei rachetelor cubaneze – din 1962, cnd tot fermierul și spa cu frenezie buncr anti-atomic de teama bombelor nucleare rusești instalate zice-se – n Cuba.

Și astfel a renceput vntoarea de fantome, de teroriști himerici, care probabil c nu au existat niciodat, sau dac au existat, nu au avut nici o legtur cu evenimentele de la 11 septembrie, așa cum d de nțeles, prea trziu, raportul Comisiei 9/11. Dar rul fusese deja fcut, opinia public – manipulat de mass-media, credea deja cu trie n existența terorismului islamic – și n pericolul reprezentat de acesta. Rocada cu pericolul comunist (apus) fusese nfptuit cu succes !

Totuși, de ce au trebuit s l ”omoare” pe Bin Laden abia acum ? Și de ce n acest fel ? Fr judecat, mpușcat n propria cas, ca un animal ? n condițiile n care pn și animalele au drepturi n America, cu tribunale speciale care le ”judec”, ne ntrebm unde sunt drepturile celui mai urt om de pe planet ? DE CE ?

Rspunsul este unul complex, și trebuie nțeles din perspectiva arhitecților Noii Ordini Mondiale, a scopurilor urmrite de aceștia. Ca orice eveniment din ultima perioad, ”uciderea” lui Bin Laden este att un test de evaluare a opiniei publice mondiale, ct și un pas nainte n dezvoltarea strategiei de tipul ”noi creem problema – ca s ți oferim soluția (ce consitituia de la nceput scopul n care a fost creeat problema)”. S-au ridicat unele voci care au conexat momentul linșrii lui Bin Laden cu cel al haosului prbușirii monedei americane. Se știe c de cteva luni, numai evenimente extreme (și ciudat de bine – picate la țanc) au salvat economia american: Japonia a fost lovit de cutremure exact cnd se pregtea s dea de pmnt cu dolarul american la burs. Acum, taman cnd China se pregtea s arunce pe piaț 3 bilioane de dolari, dornic s treac pe euro sau orice altceva, America mai ia o gur de oxigen proclamndu-și victoria asupra lui Bin Laden. Se știe c la astfel de momente, crește speranța, deci salt un pic și economia. Probabil c a fost un avertisment și pentru Chinezi. S vedem ce li se va ntmpla dac prbușesc dolarul. i invadeaz marțienii !? Sau s fi fost doar perdeaua de fum care a salvat administrația Obama de colapsul atingerii pragului de mprumut monetar (de la Federal Reserve Bank) – fr acordul Senatului !?

Din perspectiva mea, scopul urmrit a fost altul. Orice individ care a avut acces la o minim educație, n condiții decente de civilizație, are sentimentul identitții sale de om, de cetțean al unui stat, inseparabil de existența anumitor drepturi – consfințite prin legi naționale și internaționale. Dreptul la viaț. Dreptul la o judecat corect și imparțial. Dreptul la aprare. Pn și criminalii cei mai odioși ai regimului nazist au avut dreptul la un proces – nainte de a fi executați. Deci ideea de justiție social este adnc nrdcinat n concepția noastr despre justiție. Este rezultatul a milenii de evoluție social a Umanitții, de la lapidarea și masacrarea direct a unui membru al colectivitții – pn la procesul penal, prezumția de nevinovție și dreptul la aprare al persoanei inculpate.

Primul pas spre involuție – ca experiment social – s-a fcut cu spnzurarea public (transmis n direct n ntreaga lume) a altui aliat SUA, liderul irakian Sadam Hussein. Nimeni nu a comentat slbticia gestului n sine, fascinația morbid și satisfacția animalic a mulțimilor dornice de ”liniște”, fericite c planeta a mai scpat de un dictator dement.

Prin nscenarea uciderii lui Bin Laden, s-a mai fcut un pas ctre stadiul de animalitate și tribalism. Ucidere direct, a unui om btrn, lipsit de aprare, fr nici o judecat. Scenariul, grotesc prin nsși maniera n care a fost gndit de ctre regizorii si, conține toate elementele unui reality-show de cea mai joas speț: violenț gratuit (uciderea nevestei, care a ncercat s l protejeze cu propriul ei trup), uciderea unui om nenarmat, satisfacția umilirii inamicului (era n pijama, dar avea cusuți bani și numere de telefon n haine). Hmm, nu prea concord cu imaginea demn, drz a unui om total dedicat unei cauze, care a trit jumtate din viața lui privind moartea n ochi, n pustietatea arid a munților afgani. Probabil c vom auzi mai trziu c s-a și trt pe jos ca un cine implornd s i fie cruțat viața !?

Dincolo de satisfacția imbecil a mulțimilor de americani adunați s ”srbtoreasc” asasinarea inamicului public nr. 1 al Americii (n viziunea lor), aceast bucurie rutcioas, inuman, se constituie de fapt ntr-un gest de reparație moral, de ”salvare a obrazului” unei americi cu pretenții de macho pe scena politic internațional, rnit n orgoliul ei masculin de atentatele de la 11 septembrie, și care astzi și vede rzbunat suferința – n cel mai pur stil jidnesc (ochi pentru ochi, dinte pentru dinte), și care ne face s ne punem ntrebarea: ct de mult din spiritul creștin al Prinților fondatori ai Americii a mai rmas n acest stat care și proclama credința n Dumnezeu pnși pe bancnotele de 1 dolar (In God we trust…) !?

Dus pn la ultimele sale consecințe juridice, ”uciderea”lui Bin Laden capt proporții tragicomice. S presupunem c eu aș fi unul dintre mulții copii ai lui Bin Laden, rezultat n urma cstoriei acestuia cu cele 16 neveste legitime pe care le-a avut. Probabil c moștenirea rmas n urma lui Bin Laden este una substanțial, el fiind un saudit dintr-o familie foarte bogat, cu multe afaceri prospere. Cum fac dezbaterea succesiunii ?!! M duc la șeful comandoului, ucigașul tatlui meu, s mi confirme c l-a ucis ”sigur” pe Ben Laden, c nu exist nici o eroare n privința indentitții ”țintei” ?!! mi va elibera acesta un certificat de deces al lui Bin Laden ?! Sau s m adresez spitalului CIA, unde acesta a murit de fapt n 2001 !?

CUM S-A AJUNS AICI !? ȘI DE CE ?

Pentru c acceptnd uciderea fr judecat a lui Bin Laden, ipotetica profanare a trupului su – prin aruncarea n mare, deschidem cutia Pandorei, din care zboar n neant și ultima frm de umanitate. Simțul Justiției, al Judecții ne-afectate de pasiunile rzbunrii. De acum, oricine va putea omor fr judecat, pe loc, pe orice inamic public, suficient demonizat de ctre mass media. Nu c unii (unde Justiția se dovedește neputincioas) nu ar merita acest lucru: probabil c mulți romni și-ar dori ca un comando justițiar s nvleasc n casa lui Nea Nelu – din Primverii, s i lanseze o boab ntre ochi lui tanti Nina – srit n aprarea zmbrețului politruc care ne-a nenorocit tinerețea, pentru ca apoi s i administreze ”emanatului” trandafiriu un tratament ”cosmetic” marca unitții militare din Trgoviște – oferta decembrie 89.

De ce s-ar vrea eliminarea ultimei frme de justiție social din dreptul penal internațional ? Pentru c unii doresc s și dovedeasc (și s ne demonstreze) c nu suntem altceva (n comparație cu ei) dect niște animale fr rațiune, nsetate de snge și rzbunare. C putem fi manipulați cum vor ei. C ncepnd de azi, Umanitate se poate scrie și cu ”u” mic…

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer