Bărbații homosexuali întâmpină un risc mai crescut de îmbolnăvire de cancer comparativ cu bărbații heterosexuali, conform unui nou studiu american, transmite BBC.

În cazul femeilor care preferă parteneri sexuali de același sex, s-a observat de asemenea o stare mai precară a sănătății, comparativ cu femeile heterosexuale.

Studiul a fost realizat pe mai mult de 120.000 de bărbați și femei din California.

Conform studiului realizat de California Health Interview, dintre cei 122.345 de intervievați, în anii 2001, 2003 și 2005, un total de 3.690 bărbați și 7.252 de femei a fost diagnosticat cu cancer la un moment, de-a lungul vieții lor. De asemenea, dintre cele 122.345 de persoane, 1.493 bărbați și 918 femei s-au prezentat drept homosexuali și lesbiene, iar 1.116 femei au susținut că sunt bisexuale.

Conform concluziilor statistice, bărbații homosexuali întâmpină un risc de două ori mai mare de a fi diagnosticați cu cancer prin comparație cu bărbații heterosexuali. În cazul femeilor nu s-a observat o astfel de corelație între incidența cazurilor de cancer și orientarea sexuală.

Autorii studiului speculează că această diferență a incidenței cancerelor în rândul homosexualilor comparativ cu heterosexualii ar putea fi explicată printr-o mai mare incidență a cazurilor de cancer anal și a infecțiilor cu HIV (la homosexuali) pe fondul cărora se pot dezvolta formațiuni tumorale.

Dr. Ulrike Boehmer, de la Boston University, susține că această concluzie este invalidă pentru că aceste îmbolnăviri de cancer pot avea cauze multiple.

De pe AGERPRES

Comentariu rapcea.ro: Potrivit studiilor medicale, homosexualii cunosc o incidență mai mare a ratei îmbolnăvirilor de SIDA, hepatita C, și, după cum vedem, mai nou, cancer (deși n-am văzut studiul, aș fi curios să aflu care este mecanismul de îmbolnăvire: or fi cumva ”dușurile aurii” sau ”fisting-ul” cancerigene !?).

Problema e că, deși ar trebui să moară pe capete și să dispară, asistăm la paradoxul homosexual: cu toate că sunt cei mai expuși bolilor, deși nu fac copii, SE ÎNMULȚESC PE ZI CE TRECE ! Oare de ce ?

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer