Brbaii homosexuali ntmpin un risc mai crescut de mbolnvire de cancer comparativ cu brbaii heterosexuali, conform unui nou studiu american, transmite BBC.

n cazul femeilor care prefer parteneri sexuali de acelai sex, s-a observat de asemenea o stare mai precar a sntii, comparativ cu femeile heterosexuale.

Studiul a fost realizat pe mai mult de 120.000 de brbai i femei din California.

Conform studiului realizat de California Health Interview, dintre cei 122.345 de intervievai, n anii 2001, 2003 i 2005, un total de 3.690 brbai i 7.252 de femei a fost diagnosticat cu cancer la un moment, de-a lungul vieii lor. De asemenea, dintre cele 122.345 de persoane, 1.493 brbai i 918 femei s-au prezentat drept homosexuali i lesbiene, iar 1.116 femei au susinut c sunt bisexuale.

Conform concluziilor statistice, brbaii homosexuali ntmpin un risc de dou ori mai mare de a fi diagnosticai cu cancer prin comparaie cu brbaii heterosexuali. n cazul femeilor nu s-a observat o astfel de corelaie ntre incidena cazurilor de cancer i orientarea sexual.

Autorii studiului speculeaz c aceast diferen a incidenei cancerelor n rndul homosexualilor comparativ cu heterosexualii ar putea fi explicat printr-o mai mare inciden a cazurilor de cancer anal i a infeciilor cu HIV (la homosexuali) pe fondul crora se pot dezvolta formaiuni tumorale.

Dr. Ulrike Boehmer, de la Boston University, susine c aceast concluzie este invalid pentru c aceste mbolnviri de cancer pot avea cauze multiple.

De peAGERPRES

Comentariu rapcea.ro: Potrivit studiilor medicale, homosexualii cunosc o incidenț mai mare a ratei mbolnvirilor de SIDA, hepatita C, și, dup cum vedem, mai nou, cancer (deși n-am vzut studiul, aș fi curios s aflu care este mecanismul de mbolnvire: or fi cumva ”dușurile aurii” sau ”fisting-ul” cancerigene !?).

Problema e c, deși ar trebui s moar pe capete și s dispar, asistm la paradoxul homosexual: cu toate c sunt cei mai expuși bolilor, deși nu fac copii, SE NMULȚESC PE ZI CE TRECE ! Oare de ce ?

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *