Daca ar fi trebuit sa se intalneasca cu presedintele Frantei, Jeffrey Franks si-ar fi controlat pantofii de cateva ori inainte sa si-i astearna in covoarele elizee. I-ar fi lustruit atat de tare incat Sarkozy s-ar fi ridicat sa traga jaluzelele.

Dar la noi, la tarani, merge si-asa. Nici Paul Wolfowitz, fostul presedinte al Bancii Mondiale, n-a dat mai mult de doua cepe degerate pe turci cand s-a descaltat intr-o moschee si si-a etalat gaurile din ciorapi.

Exact asta crede domnul Franks despre Romania. Ca este atat de rupta in fund incat ar accepta drept mesager al marii finante mondiale si un tragator de ricsa din Mumbay.
Eu, in locul lui Traian Basescu, m-as fi simtit tare prost.

Dar ce sa-i faca presedintele acestui ordonator de senzatii fiscale: sa incerce sa-l acopere spunand ca pata de culoare zarita pe talpa pantofilor provine de la calcatura intr-un mare rahat? Sa-l urmareasca si la baie, ca sa vada daca nu cumva are si chilotii rupti?

Oricate miliarde de euro ar reusi sa produca Romania din economia proprie spre a-si acoperi deficitul, nu cred ca va scapa vreodata de imaginea de tara colonizata cu usurinta, unde nu curge apa, oamenii se sterg la fund cu frunze de brusture si fura.

Nici chinezii, care sunt bolnavi daca stau mai mult de cinci minute fara sa ciopleasca boabe de orez, nu si-au cucerit respectul, desi au imprumutat America cu cateva sute de miliarde de dolari. Nu inseamna ca-i iubeste cineva. Sunt indispensabili.

Asta e si soarta Romaniei. Sa produca suficient incat sa nu moara lumea de foame si sa aiba destui banuti incat sa poata absorbi ce scot la iveala campurile francezilor, spaniolilor, polonezilor.

Insa pentru lipsa de respect a strainilor (desi, vorba lui Vasile Dincu, Franks este un functionar marunt pe care-l banuim nemeritat ca s-ar pricepe sa scoata din capul lui masurile impuse de FMI si-l mediatizam ca si cand ar fi cel putin nominalizat la Nobel), nu stiu daca e vinovat poporul roman, si nu conducatorii lui.

Nu sunt eu cel care sa aprecieze in ce masura parerea proasta pe care o are emisarul FMI despre Traian Basescu, prin faptul ca a aparut neglijent la intalnirea cu domnia sa, este meritata. Nu am suficiente fapte, iar singurele surse de informatii despre imaginea sefului statului roman sunt doua televiziuni de stiri care nu de obiectivitate pot fi banuite.

Imi doresc, insa, sa vina vremea cand ii vom trata cu flit pe cei care considera ca stam la coada vacii pentru ca suntem tampiti si nu deoarece nu avem destula forta sa-i trimitem la dracu’.

DeCristian Mihai Chis –Ziare.com

comentariu rapcea.ro: cineva a remarcat c gaura pantofului naltului reprezentant al Porții Otomane (pardon – Fondo-monetaro-internaționale), ar aduce vag, ca form, cu imaginea conturului hrții Romniei.

Lucrul sta nu ar trebui s ne mire. Din arsenalul metoelor magice, clcarea pe efigia / imaginea / ntruchiparea inamicului a fost și este de departe metoda magic cea mai des ntlnit (n magia neagr) pentru distrugerea inamicului. A-l clca pe acesta n picioare cu fiecare pas, reprezint o form de dispreț deghizat. S ne amintim cum n expoziția ”pictorului” maghiar de acum cțiva ani, din București, harta Rmniei era lipit pe sol, chiar la intrarea n expoziție, cu un vagin schițat pe ea, astfel ca fiecare viecare vizitator s calce pe ea. Se știe c n Biserici, este interzis a se figura crucea sau vre-un alt simbol creștin pe pardoseala bisericii, pentru ca acestea s fie cinstite de credincioși, iar nu ”clcate n picioare” att la propriu ct și la figurat… La fel, magicienii negri din tibet scriau numele victimelor pe bilețele pe care apoi le puneau n nclțminte, pentru ca, la fiecare pas, s calce pe ele…

Probabil c dl. Jeffrey Franks a ales n mod deliberat s ncalțe astfel de pantofi cu guri att de ”curioase” ca form… nu cred c este att de srac nct s nu și permit mcar o pereche de pantofi buni. Cine știe din ce loj masonic lucrativ face și dumnealui parte, și ce ritualuri magice nfptuiește pe la Palatul Victoria cu omologii si…

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer