Mari, 15 februarie 2011, de la ora 18, a avut loc n Aula Magna a Facultii de Drept din Bucureti o tripl lansare dedicat „fenomenului Piteti”: ”Demascarea” (ediia a II-a, revzut i adugit), semnat de Alin Murean; documentarul„Demascarea”, n regia lui Nicolae Mrgineanu precum si site-ul dedicat.

Au participat: Sorin Lavric (moderator), Cristian Filip (vicepreedinte Fundaia Cretin Printele Arsenie Boca), Ioan Stanomir (preedinte executiv IICCMER), Nicolae Mrgineanu (regizor) i Alin Murean (istoric). Au participat foti deinuipolitici, victime ale torturilor din Piteti.

n cadrul lansrii s-au proiectat imagini din filmul „Demascarea”. Cei interesai au putut achiziiona de la faa locului cartea, filmul, un numr limitat de pachete carte+film i tricouri personalizate, toate la preuri promoionale.

La prezentarea crții și documentarului au luat cuvntul pe rnd toți cei enumerați mai sus din prezidiu, evocnd suferințele victimelor și cruzimea torționarilor, fr a afirma rspicat – DIN PCATE, identitatea etnic a majoritții torționarilor și apartenența politic a majoritții lupttorilor anti-comuniști chinuiți n temnițele comuniste.

La finalul prezentrii, o persoan din public a sesizat aceast rușinoas și penibil omisiune, fapt pentru care a ntrebat n clar: ”Cnd va fi repus n depturile sale istorice Mișcarea Legionar, cnd va fi tratat aceasta n mod obiectiv ?!”

Imediat, a srit s rspund Ioan Stanomir (preedinte executiv IICCMER), care a afirmat c adevrul istoric despe Mișcarea Legionar a fost deja stabilit, c aceasta are la baz crime despre care nu se poate vorbi pozitiv, afirmnd c a fost o mișcare politic cu conotații criminale, argumentnd c exist studii n sensul sta.

Trist este faptul c toți ceilalți invitați de la prezidiu au nghițit n sec, CU LAȘITATE, și au tcut, acceptnd opinia unui politruc fr studii n istorie (la baz, dl. Statomir este… jurist !). Singurul care a avut curajul și demnitatea s repun AEVRUL ISTORIC n drepturi cu privire la Mișcarea Legionar, a fost Președintele Institutului Pentru Studiul Totalitarismului – din cadrul Academiei Romne, dl. Profesor Radu Ciuceanu, care, n calitatea sa de fost deținut politic, care a executat 15 ani de pușcrie politic pentru rolul su fruntaș n conducerea grupului de partizani din Oltenia (Grupul gen. Carlaonț – Ciuceanu), fiind trecut și prin iadul reeducrii de la Pitești, a luat cuvntul și a dat replica cripto-comunistului Statomir.

Replica este cu att mai valoroas, cu ct a venit de la o persoan (Radu Ciuceanu) care – deși nu a fcut parte din Mișcarea Legionar), a luptat alturi de legionari, capartizan n munții Fgraș. Cu o remarcabil obiectivitate istoric, dl. Ciuceanu a afirmat rspicat c 80% din membrii grupurilor de partizani și lupttori anti-comuniști erau legionari. Reeducarea de la Pitești, ca operațiune de splare a creierului și nfrngerii conștiințelor și voințelor, a fost programat ca o represiune n principal mpotriva deținuților legionari, dovad fiind faptul c instrumentul acestei monstruozitți s-a dorit a fi Țurcanu, fost legionar.

n condițiile n care Mișcarea Legionar nu a fost judecat și condamnat la Procesul crimelor Nazismului de la Nuremberg, iar n Romnia ea a fost demonizat datorit opoziției fțișe mpotriva agresiunii comuniste, chestiunea Mișcrii Legionare este departe de a fi tranșat.

Poziția reprezentantului ICCMER ne amintește de tactica institutelor pentru studiul Holocaustului evreiesc, care au militat n Europa pentru interzicerea punerii n discuție a circumstanțelor privind condițiile din lagrele naziste, fapt ce a dus la adoptarea unei legislații de sancționare a ”negaționismului” proporțiilor suferinței evreiești din cel de-al doilea rzboi mondial.

nc o dat, Tismneanu și ai lui fac dovada c rolul lor pe eșichierul cercetrii istorice este acela de a mpiedica aflarea adevrului istoric ce ar putea jena tezele comuniste și imaginea ”Partidului iubit”.

Asta fac ei, ncearc s ne rescrie istoria. S nu-i lsm !

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *