Noul Stat Sovietic-European, sau cum se bagă pumnul în gură libertății de exprimare: Parlamentul European ridică imunitatea unui parlamentar acuzat de rasism

Europarlamentarului francez de extremă dreaptă, Bruno Gollnisch, membru al partidului Frontul Național (PFN), i-a fost ridicată imunitatea, pentru a fi anchetat într-un caz de „incitare la ură rasială”, informează AFP.
Bruno GollnischCazul face referire la un comunicat de presă, postat în 2008 pe website-ul PFN. Acest comunicat conținea exprimări de tipul „invazia patriei noastre și distrugerea culturii și valorilor noastre” de către Islam.

Gollnisch a contestat la Curtea de la Luxemburg decizia Parlamentului European de a-i suspenda imunitatea, motivând că declarația era doar o „expresie politică”.

În 2005, europarlamentarului i-a mai fost suspendată imunitatea, pentru declarații prin care nega public existența camerelor de gazare din lagărele germane. După ce a contestat ridicarea imunității, scrie EurActiv, Curtea de la Luxemburg i-a respins apelul și l-a pedepsit cu detenție trei luni cu suspendare și 5.000 de euro amendă.

(Foto: liberation.fr)

Sursa: Semneletimpului.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *