Paranoia americană: Terorismul de stat american și-a atins scopul. America își terorizează proprii cetățeni: Cautat si-n pampers: un bebelus este perchezitionat la Aeroportul International din Kansas.

Măsurile de securitate din aeroporturile americane au devenit atât de stricte după atacurile din 11 septembrie 2001, încât ofițerii de securitate au ajuns să percheziționeze chiar și bebelușii.

Unul dintre ei a fost căutat și-n scutece după ce căruciorul în care se afla acesta a declanșat alarma detectoarelor de explozibil.

O fotografie făcută de un pasager, Jacob Jester, cu ajutorul telefonului mobil, i-a scandalizat pe americani. Imaginea o arată pe mama bebelușului cum își ține copilul pentru a fi percheziționat corporal de către ofițerii de securitate ai aeroportului.

“Este o măsură extremă. Nu aș vrea ca fiul meu să fie supus la așa ceva”, a declarat Jester pentru msnbc.com. El a postat fotografia pe Twitter cu următorul comentariu: “Tocmai am văzut agenți de securitate cum percheziționează un bebeluș la Aeroportul KCI. Asta chiar că întrece limitele”.

Administrația securității spune că ofițerii au urmat “proceduri corespunzătoare de percheziție” după ce căruciorul în care se afla bebelușul a declanșat când a fost scanat pentru explozibil.

http://www.frontpress.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *