empty cradle 300x199 Populația României scade: într o lună “dispare” un oraș! socialÎntr-o singură lună, populația României scade cam cu 6-7.000 de persoane, echivalentul unei comune mari sau chiar a unui oraș. De ce? Au venit pe lume prea puțini copii și prea mulți dintre români s-au stins din viață.  Specialiștii au calculat că, peste 40 de ani, România va avea cu trei milioane de locuitori mai puțin!

Statisticile privind populația României arată realități îngrijorătoare. În luna martie s-au născut 15.801 copii, cu 884 mai mult decât în februarie. Numărul persoanelor care au decedat în martie a fost de 23.576, cu 1.873 mai multe decât în februarie. “Sporul natural a fost negativ atât în luna martie, de 7.775 persoane (decedații având un excedent față de născuții vii), cât și în luna februarie, de 6.786 persoane”, a precizat miercuri Institutul Național de Statistica, citat de Mediafax.

Numărul născuților vii a fost mai mic cu 1.984 în martie 2011 față de aceeași lună a anului trecut, iar numărul persoanelor care au decedat a fost mai mare cu 847 față de martie 2010.

Totul pare a evolua în sens negativ în ceea ce privește populația României: dacă au venit pe lume prea puțini copii și prea mulți dintre români au trecut în neființă, numărul căsătoriilor este în declin, iar totalul celor care s-au hotărât să pună capăt vieții în comun este în creștere. La oficiile de stare civilă s-au înregistrat în martie 3.219 căsătorii, în scădere cu 1.174 față de luna precedentă, în timp ce prin hotărâri judecătorești definitive s-au pronunțat 3.369 de divorțuri, cu 58 mai multe decât în februarie.

Scenariu pesimist privind populația României: 18 milioane de locuitori în 2050

Un scenariu pesimist pentru România, imaginat de Standard & Poor’s, arată că populația României va scădea în următorii 40 de ani de la 21 de milioane la 18 milioane de locuitori, populația activă se va diminua, iar numărul de vârstnici va crește vertiginos. Raportul dintre numărul de persoane cu vârsta de peste 65 de ani și populația cu vârste cuprinse între 15 si 64 de ani se va dubla până în 2050 la 54%, de la 21% anul trecut, în principal din cauza ratelor scăzute de fertilitate și creșterii duratei medii de viață.

Sursa: Agenda

Comentariu Rapcea.ro: Avorturi, egoism și concubinaj. Planurile masonice de reducere a populației planetei dau roade și la noi. De aceea este atacată instituția familiei și Biserica. Vom plăti cu dispariția noastră CA NEAM ROMÂNESC încălcarea poruncilor lui Dumnezeu, dacă nu vom reveni – CA POPOR – la Dumnezeu și legile Sale. Soluția: căsătoria și nașterea de prunci. Cine este vrednic de Rai ? Acela ce și-a făcut datoria și a respectat poruncile Dumnezeiești. În toate religiile, există cultul strămoșilor. Și nu degeaba ! În Ortodoxie,  pomenirea mortului și pomenile făcute de urmași – pentru părintele decedat, se spune că scot sufletul acestuia din Iad. Cine moare fără urmași, Dumnezeu să aibă milă de el !

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer