empty cradle 300x199 Populaia Romniei scade: ntr o lun “dispare” un ora! socialntr-o singur lun, populaia Romniei scade cam cu 6-7.000 de persoane, echivalentul unei comune mari sau chiar a unui ora. De ce? Au venit pe lume prea puini copii i prea muli dintre romni s-au stins din via. Specialitii au calculat c, peste 40 de ani, Romnia va avea cu trei milioane de locuitori mai puin!

Statisticile privind populaia Romniei arat realiti ngrijortoare. n luna martie s-au nscut 15.801 copii, cu 884 mai mult dect n februarie. Numrul persoanelor care au decedat n martie a fost de 23.576, cu 1.873 mai multe dect n februarie. “Sporul natural a fost negativ att n luna martie, de 7.775 persoane (decedaii avnd un excedent fa de nscuii vii), ct i n luna februarie, de 6.786 persoane”, a precizat miercuri Institutul Naional de Statistica, citat de Mediafax.

Numrul nscuilor vii a fost mai mic cu 1.984 n martie 2011 fa de aceeai lun a anului trecut, iar numrul persoanelor care au decedat a fost mai mare cu 847 fa de martie 2010.

Totul pare a evolua n sens negativ n ceea ce privete populaia Romniei: dac au venit pe lume prea puini copii i prea muli dintre romni au trecut n nefiin, numrul cstoriilor este n declin, iar totalul celor care s-au hotrt s pun capt vieii n comun este n cretere. La oficiile de stare civil s-au nregistrat n martie 3.219 cstorii, n scdere cu 1.174 fa de luna precedent, n timp ce prin hotrri judectoreti definitive s-au pronunat 3.369 de divoruri, cu 58 mai multe dect n februarie.

Scenariu pesimist privind populaia Romniei: 18 milioane de locuitori n 2050

Un scenariu pesimist pentru Romnia, imaginat de Standard & Poor’s, arat c populaia Romniei va scdea n urmtorii 40 de ani de la 21 de milioane la 18 milioane de locuitori, populaia activ se va diminua, iar numrul de vrstnici va crete vertiginos. Raportul dintre numrul de persoane cu vrsta de peste 65 de ani i populaia cu vrste cuprinse ntre 15 si 64 de ani se va dubla pn n 2050 la 54%, de la 21% anul trecut, n principal din cauza ratelor sczute de fertilitate i creterii duratei medii de via.

Sursa:Agenda

Comentariu Rapcea.ro: Avorturi, egoism și concubinaj. Planurile masonice de reducere a populației planetei dau roade și la noi. De aceea este atacat instituția familiei și Biserica. Vom plti cu dispariția noastr CA NEAM ROMNESC nclcarea poruncilor lui Dumnezeu, dac nu vom reveni – CA POPOR – la Dumnezeu și legile Sale. Soluția: cstoria și nașterea de prunci. Cine este vrednic de Rai ? Acela ce și-a fcut datoria și a respectat poruncile Dumnezeiești. n toate religiile, exist cultul strmoșilor. Și nu degeaba ! n Ortodoxie, pomenirea mortului și pomenile fcute de urmași – pentru printele decedat, se spune c scot sufletul acestuia din Iad. Cine moare fr urmași, Dumnezeu s aib mil de el !

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *