Citez din articolulVom avea etichete noi pe haine:

Romnii vor avea peste civa ani, posibilitatea de a cerceta n detaliu componena, ara de provenien sau amnunte despre modalitatea de fabricare a textilelor pe care le cumpr. Parlamentul European a aprobat miercuri un nou regulament privind etichetarea textilelor.

– Etichetele produselor textile vor trebui s conțin specificații clare cu privire la utilizarea de materiale de provenienț animal. Blana este deseori folosit la fasonarea articolelor de mbrcminte relativ ieftine și este de multe ori dificil pentru consumatori s diferențieze ntre blana natural și cea artificial, dar de bun calitate. Parlamentul a dat asigurri c textilele care conțin astfel de produse vor fi etichetate astfel “conține prți netextile de origine animal”, pentru a permite identificarea lor corect de ctre consumatori. Persoanele care sufer de alergii, pentru care blana reprezint un risc pentru sntate, se vor numra printre beneficiarii acestei decizii.
– Parlamentul European a vrut ca etichetele care indic locul de origine pentru produsele textile importate din țri terțe s fie obligatorii.
– Raportul Comisiei Europene ar trebui s evalueze, totodat, fezabilitatea armonizrii cerințelor de etichetare cu privire la ntreținere (n prezent voluntar), a nființrii unui sistem uniform de etichetare a mrimilor la nivelul UE pentru mbrcminte și precizarea substanțelor alergene.

– Parlamentul subliniaz totodat necesitatea evalurii modului n care noile tehnologii, cum sunt microcipurile sau identificarea frecvențelor radio, ar putea fi folosite n viitor n locul etichetelor clasice pentru furnizarea de informații consumatorilor.

Comentariu saccsiv:

Acest „peste cativa ani” va fi probabil mult mai rapid. Iar acel„ar putea fi folosite n viitor n locul etichetelor clasice” se traduce: sigur vor fi folosite.

Observati va rog cu cate folii de staniol frumos colorat au invelit ei putregaiul ca sa ajunga unde trebuia ajuns: cip pe etichete. Dar asta este doar o etapa a drumului ce deja l-au trasat:

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumoscolorat

Cititi va rog si:

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 siRFID

Video: IBM despre INTERNETUL LUCRURILOR. Fiecare om sau obiect va fi conectat prin tehnologia RFID la internet si astfel va fi o societate minunata pe acest pamant…

sursa: blogul lui Saccsiv

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer