Ministru belgian atacat pentru “remarci naziste”

Organizația sionistă Centrul Simon Wiesenthal a cerut marți demiterea ministrului de justiție belgian pentru niște remarci controversate despre colaboraționiștii pro-germani din timpul celui de al doilea război mondial.

Stefan De Clerck este ținta unor critici virulente pentru că a cerut “o dezbatere matură” în legătură cu amnistierea simpatizanților regimului național-socialist din Germania și “uitarea acestui capitol din trecut”.

Centrul Wiesenthal a trimis imediat o scrisoare de protest primului ministru Yves Leterme, pentru a îi cere să-i strângă laolaltă pe politicienii flamanzi și valoni în scopul condamnării lui De Clerk “pentru trădarea lui la adresa istoriei și pentru disprețul față de conceptul de justiție”.

Shimon Samuels, directorul organizației pentru relații internaționale, a declarat că “un asemenea om trebuie dat afară imediat din minister, din partid și viața politică”.

De Clerck, un flamand creștin-democrat, a declarat luni că remarcile lui au fost interpretate greșit dar că totuși “trebuie să putem interpreta corect și într-o manieră rezonabilă ceea ce s-a întâmplat în trecut”. Sursa: FrontPress.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *