Cine sunt câștigătorii ”revoluției” din Egipt ?! Se vede după rezultate: poliția deschide focul, rănind sute de protestatari anti-Israel

Poliția egipteană a făcut uz de grenade lacrimogene și a folosit muniție de război, pentru a dispersa mii de manifestanți, care au protestat în noaptea de duminică spre luni fața Ambasadei Israelului la Cairo, aproximativ 240 de persoane fiind rănite, au anunțat surse oficiale locale, citate de AP și AFP.

Protestatarii au incendiat drapelul israelian, au cerut ruperea relațiilor diplomatice cu Israelul și expulzarea ambasadorului israelian la Cairo.

Aceste manifestații au avut loc la câteva ore de la întâlnirea pe care a avut-o cu oficialități egiptene la Cairo un reprezentant al Ministerului Apărării israelian, primul la acest de nivel de la demisia fostului președinte Hosni Mubarak, la 11 februarie, obligat să renunțe la putere de o amplă mișcare socială.

În cele din urmă, forțele de ordine egiptene au reinstaurat ordinea, în zonă, au anunțat luni surse oficiale de la Cairo.

Egiptul este prima țară arabă care a semnat un acord de pace cu Israelul, în 1979, fiind urmat de Iordania, în 1994.

Ample manifestații de protest au avut loc în lumea arabă duminică, de Nakba (catastrofă), marcând crearea statului Israel, în 1948, eveniment urmat de exodul a mii de palestinieni. De pe AGERPRES

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *