Poli■ia egipteanŃ a fŃcut uz de grenade lacrimogene ║i a folosit muni■ie de rŃzboi, pentru a dispersa mii de manifestan■i, care au protestat ţn noaptea de duminicŃ spre luni fa■a Ambasadei Israelului la Cairo, aproximativ 240 de persoane fiind rŃnite, au anun■at surse oficiale locale, citate de AP ║i AFP.

Protestatarii au incendiat drapelul israelian, au cerut ruperea rela■iilor diplomatice cu Israelul ║i expulzarea ambasadorului israelian la Cairo.

Aceste manifesta■ii au avut loc la cÔteva ore de la ţntÔlnirea pe care a avut-o cu oficialitŃ■i egiptene la Cairo un reprezentant al Ministerului ApŃrŃrii israelian, primul la acest de nivel de la demisia fostului pre║edinte Hosni Mubarak, la 11 februarie, obligat sŃ renun■e la putere de o amplŃ mi║care socialŃ.

╬n cele din urmŃ, for■ele de ordine egiptene au reinstaurat ordinea, ţn zonŃ, au anun■at luni surse oficiale de la Cairo.

Egiptul este prima ■arŃ arabŃ care a semnat un acord de pace cu Israelul, ţn 1979, fiind urmat de Iordania, ţn 1994.

Ample manifesta■ii de protest au avut loc ţn lumea arabŃ duminicŃ, de Nakba (catastrofŃ), marcÔnd crearea statului Israel, ţn 1948, eveniment urmat de exodul a mii de palestinieni. De peáAGERPRES

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer