Membrii ai Partidului “Pentru Patrie” au participat n perioada 7-8 mai 2011, la tabara de munc de la Mnstirea Brncoveanu din Smbta de Sus, organizat de filialele Fgra i Braov.

n cadrul acestei tabere de munc s-au ntreprins aciuni de curare a monumentului ridicat n memoria lupttorilor din rezistena armat anticomunist i plantare de flori att n curtea interioar ct i pe aleea ce duce spre mnstire.

Sub coordonarea camaradului din Fgra, Ctlin Beltechi, participanii au reuit sa-i ndeplineasc obiectivele cu puin timp nainte ca ninsoarea sa-i faca apariia, spre surprinderea tuturor. Avnd n vedere condiiile meteo ne-am vzut nevoii s amnm aciunile care depindeau de o vreme frumoas, cum ar fi urcarea la Chilia Printelui Arsenie Boca.

n drum spre cas, camarazii braoveni au profitat de ocazie i au vizitat Mnstirea rupestra inca Veche, un vechi lca de cult ce se afl situat n apropierea localitii Perani. Aceast mnstire este renumit pentru lcaul de cult spat n piatr, numit i “Templul Ursitelor” sau “Templul de la inca Veche”. Mnstirea rupestra nu a putut fi datat cu precizie, unele surse susinnd c este proto-dacic. Versiunea cea mai des ntlnit accept ca an al apariiei 1742, moment n care bisericile ortodoxe erau interzise.

Acest gen de aciuni vor continua pe tot parcursul verii, avnd ncredinarea c prin tabere de munc i educaie, nu numai c vom “pune o crmid la nlarea Legiunii i la nflorirea Romniei” dar vom crea acel spririt de camaraderie de care avem atta nevoie.Biroul de presa al Partidului Pentru Patrie

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.