Membrii ai Partidului “Pentru Patrie” au participat în perioada 7-8 mai 2011, la tabara de muncă de la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, organizată de filialele Făgăraș și Brașov.

În cadrul acestei tabere de muncă s-au întreprins acțiuni de curățare a monumentului ridicat în memoria luptătorilor din rezistența armată anticomunistă și plantare de flori atât în curtea interioară cât și pe aleea ce duce spre mănăstire.

Sub coordonarea camaradului din Făgăraș, Cătălin Beltechi, participanții au reușit sa-și îndeplinească obiectivele cu puțin timp înainte ca ninsoarea sa-și faca apariția, spre surprinderea tuturor. Având în vedere condițiile meteo ne-am văzut nevoiți să amânăm acțiunile care depindeau de o vreme frumoasă, cum ar fi urcarea la Chilia Părintelui Arsenie Boca.

În drum spre casă, camarazii brașoveni au profitat de ocazie și au vizitat Mănăstirea rupestra Șinca Veche, un vechi lăcaș de cult ce se află situat în apropierea localității Perșani. Această mănăstire este renumită pentru lăcașul de cult săpat în piatră, numit și “Templul Ursitelor” sau “Templul de la Șinca Veche”. Mănăstirea rupestra nu a putut fi datată cu precizie, unele surse susținând că este proto-dacică. Versiunea cea mai des întâlnită acceptă ca an al apariției 1742, moment în care bisericile ortodoxe erau interzise.

Acest gen de acțiuni vor continua pe tot parcursul verii, având încredințarea că prin tabere de muncă și educație, nu numai că vom “pune o cărămidă la înălțarea Legiunii și la înflorirea României” dar vom crea acel spririt de camaraderie de care avem atâta nevoie. Biroul de presa al Partidului Pentru Patrie

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer