610x 20 300x246 Tbilisi: poliția a tras n manifestanți cu gloanțe de cauciuc antisitemn apropierea postului național de televiziune din Georgia, unde au continuat manifestațiile de protest ale coaliției “Adunarea Național”, la 22 mai a avut loc dou incidente n timpul crora organele de forț au utilizat gloanțe de cauciuc.

Primul incident a avut loc n dimineața zilei de duminic, cnd ntre protestatari și polițiști au avut loc ciocniri; Manifestanții au lovit automobilul poliției cu steagurile și au spart geamurile. Potrivit participanților la protest, conflictul a aprut din cauza tentativei poliției de a reține cteva persoane din rndul protestatarilor. Dup ce mașina poliției a reușit s prseasc locul incidentului, un alt grup de polițiști a nceput s trag n manifestanți cu gloanțe de cauciuc. Cteva persoane au avut de suferit, iar o femeie n vrst a fost internat n spital.

Ministerul de interne a Georgiei a declarat c atacurile asupra trei polițiști din partea participanților la protest au fost provocate intenționat. “Persoanele aflate n stare de ebrietate au atacat automobilul poliției”, a declarat Ministerul de Interne, adugnd c n rezultatul incidentului au avut de suferit cțiva colaboratori ai poliției. Potrivit declarației, “cțiva participanți la acțiune au fost reținuți”.

Un alt incident a avut loc n preajma postului național de televiziune peste cteva ore cu participarea unor persoane necunoscute mbrcate civil. Indivizii care au provocat conflict cu manifestanții purtau bastoane de la steaguri asemntoare cu cele ale participanților la protest. n rezultatul ciocnirilor au fost rnite cteva persoane. Reprezentanții opoziției consider c indivizii necunoscuți sunt provocatori trimiși de poliție.

n noapte de smbt spre duminic, n prejma postului național de televiziune au continuat manifestațiile mpotriva regimului Saakașvili. Protestele se desfșoar n regim non-stop, iar fostul președinte al parlamentului, Nino Burdjanadze, care conduce alianța “Adunarea Național”, a declarat c “revoluția a nceput”.

“Ea a fost provocat de autoritți și de acțiunile sale ilegale”, a declarat ea la 22 mai.

sursa: civil.ge

comentariu rapcea.ro: vntul destabilizrii politice bate și n Georgia, unde opozanții lui Sakasvili sunt suprați pentru pierderile teritoriale suferite n Osetia, n prezent asistnd la un paradox politic. Opozanții actualului regim, pro-occidentali și anti ruși, acuz puterea pentru aventura militar n care Georgia a fost aruncat acum 3 ani de ctre… occidentali (a se citi propaganda american și israelian) ! Europa, la mijloc, ncearc s medieze timid conflictul, dar fr a avea curajul s-i nfrunte direct pe ruși, de teama scumpirii gazelor. Cum spuneam mai zilele trecute, au gsit soluția: se dau cocoși n fața rușilor, cumprnd gaze ieftine de la noi, n vreme ce noi suntem obligați s le cumprm la preț dublu de la ruși. Așa-i cnd ești cxolonie mixt, ruso-european. Pentru cei care nu știu, ROmnia a mai fost mprțit o dat, dup 89. Economic. Rușii au luat resursele energetice, europenii și americanii infrastructura.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *