Antica este un remediu care crește rapid nivelul de energie fizică și mentală. Denumirea băuturii provine de la cele două ingrediente folosite la preparare: usturoiul (în Egiptul antic se numea An) și lămâia (în egiptul antic – Tica).

„Antica este un remediu eficient în afecțiunile digestive și în disfuncțiile hepato-biliare. Mai mult, băutura detoxifiază rinichii, intestinul subțire, acționează benefic asupra circulației sângelui, restabilind ritmul cardiac chiar și după infarct. Și asta nu este tot. Tonicul poate fi administrat în caz de avitaminoze, de scorbut și de tuberculoză”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție.

Mod de administrare

Ingrediente: 4 lămâi cu coajă subțire, 3 căpățâni de usturoi și doi litri de apă.

Preparare: Se stoarce sucul lămâilor, coaja rămasă se dă prin mașina de tocat, iar conținutul se pune într-un vas de sticlă. După aceea, usturoiul se curăță de coajă și se zdrobește.

Cele două ingrediente se amestecă și se toarnă într-o oală care conține doi litri de apă fiartă și răcită. Compoziția se macerează la rece timp de 72 de ore. După acest interval, licoarea obținută se strecoară și se păstrează la frigider.

Se administrează câte 50 ml, înainte de masă, de patru ori pe zi. După o pauză de zece zile, se continuă cura timp de cinci luni. Dacă este cazul, terapia se poate repeta după o pauză de două luni.

“Antica detoxifiază rinichii, intestinul subțire și acționează benefic asupra circulației sângelui.”

Eugen Giurgiu

doctor în biochimie

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer