Antica este un remediu care crete rapid nivelul de energie fizic i mental. Denumirea buturii provine de la cele dou ingrediente folosite la preparare: usturoiul (n Egiptul antic se numea An) i lmia (n egiptul antic – Tica).

„Antica este un remediu eficient n afeciunile digestive i n disfunciile hepato-biliare. Mai mult, butura detoxifiaz rinichii, intestinul subire, acioneaz benefic asupra circulaiei sngelui, restabilind ritmul cardiac chiar i dup infarct. i asta nu este tot. Tonicul poate fi administrat n caz de avitaminoze, de scorbut i de tuberculoz”, precizeaz Eugen Giurgiu, doctor n biochimie, cu competene n fitoterapie i nutriie.

Mod de administrare

Ingrediente: 4 lmi cu coaj subire, 3 cpni de usturoi i doi litri de ap.

Preparare: Se stoarce sucul lmilor, coaja rmas se d prin maina de tocat, iar coninutul se pune ntr-un vas de sticl. Dup aceea, usturoiul se cur de coaj i se zdrobete.

Cele dou ingrediente se amestec i se toarn ntr-o oal care conine doi litri de ap fiart i rcit. Compoziia se macereaz la rece timp de 72 de ore. Dup acest interval, licoarea obinut se strecoar i se pstreaz la frigider.

Se administreaz cte 50 ml, nainte de mas, de patru ori pe zi. Dup o pauz de zece zile, se continu cura timp de cinci luni. Dac este cazul, terapia se poate repeta dup o pauz de dou luni.

“Antica detoxifiaz rinichii, intestinul subire i acioneaz benefic asupra circulaiei sngelui.”

Eugen Giurgiu

doctor n biochimie

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *