Controlul minții umane: tehnologii folosite pentru subjugarea maselor

Fragmente din lucrarea: Controlul minții umane – tehnologii folosite pentru subjugarea maselor de Dr. Nick Begich publicată la Editura Infinit www.editurainfinit.ro

În cursul dezvăluirilor despre programul HAARP am atins subiectul potențialelor implicații ale tehnologiilor care pot interfera cu – sau care chiar pot prelua – controlul minții și conștiinței oamenilor. Ideea manipulării minții umane pentru scopuri personale sau pentru a-i controla pe alții, a fost de secole o temă care a preocupat umanitatea. Dar acum, cu metodele științifice existente care se dezvoltă rapid, precum și, odată cu convergența mai multor tehnologii, controlul minții și al emoțiilor a devenit deja posibil. După opinia noastră, în prezent, cel mai semnificativ aspect este importanța acestei probleme. Au voie oamenii să interfereze cu gândurile și emoțiile semenilor lor? Are cineva voie să controleze liberul arbitru al altcuiva? Acestea sunt câteva întrebări pe care le lansează cartea de față. Fiecare dintre noi trebuie să răspundă la acestea, deoarece generația actuală este cea care va decide dacă aceste tehnologii ne vor înrobi sau ne vor elibera, propulsându-ne către cele mai înalte culmi ale potențialului uman.
Informațiile dezvăluite de armată au făcut cunoscută publicului o nouă generație de arme, care interacționează cu sistemul nostru energetic viu, ce este responsabil de susținerea vieții și a proceselor mentale. Aceste arme noi nu au mai fost niciodată întâlnite în istoria omenirii.

Unii oameni pot prevedea dezvoltarea surselor de energie electromagnetică, al căror semnal de ieșire poate fi modulat în formă de puls, format și focalizat, astfel încât să se poată conecta la corpul uman într-o manieră care le va permite respectivilor să controleze mișcările mușchilor, emoțiilor (și alte acțiuni de acest fel), să inducă somnul, să transmită sugestii, să interfereze cu memoria de scurtă și de lungă durată; pot produce sau pot șterge un set de experiențe diverse.”

Una dintre cele mai revelatoare surse pe care le-am găsit în legătură cu aceste tehnologii noi, a fost furnizată de Comitetul Logistic al Forțelor Aeriene. Forțele Aeriene au inițiat un studiu semnificativ pentru a prevedea ce ar putea fi posibil în acest secol pentru noile tipuri de arme moderne. Una dintre aceste previziuni a revelat într-un mod șocant următoarele:
Gândiți-vă pentru un moment la toate acestea – un sistem care poate manipula emoțiile, poate controla comportamentul, te poate adormi, îți poate crea amintiri false și îți poate șterge memoria. Conștientizarea faptului că aceasta era doar o previziune, nu trebuie să ne facă să credem că ea nu a devenit deja realitate. Aceste sisteme sunt departe de a fi speculative. De fapt, s-a investit multă muncă în aceste domenii și multe sisteme sunt deja operative.”
Declarația continuă:
De asemenea, se pare că a devenit posibilă introducerea, cu un grad înalt de fidelitate, de cuvinte sau chiar texte întregi în corpul uman, crescând astfel posibilitatea inducerii unor sugestii și a unor influențe psihologice. Când un puls de microunde de mare putere, de domeniul gigahertzilor, lovește corpul uman, la nivelul acestuia (al trupului) apare o abia perceptibilă perturbare termică. Aceasta este asociată cu dilatarea bruscă a țesutului încălzit. Această expansiune este însă suficient de rapidă pentru a produce o undă acustică. Dar dacă se folosește un fascicul de pulsuri, devine posibilă crearea unui câmp acustic audibil intern, având între 5-15 kHz. Astfel, devine posibilă o «conversație» cu subiectul țintă selectat, într-o manieră care poate fi foarte deranjantă pentru acesta.”

Este oare posibil să vorbim cu o persoană aflată la mare distanță, prin proiectarea unei voci în capul ei? Autorii sugerează că acest lucru ar fi cel puțin „deranjant” pentru victimă, ba chiar ar fi pur și simplu terorizant. O armă care poate intra în creierul unui individ reprezintă o invadare cât se poate de dură a vieții sale personale. Aceste sisteme noi vor fi perfectate în următorii câțiva ani, iar rezultatele obținute ar trebui să fie tema unor discuții serioase în cercurile de specialitate, precum și a dezbaterilor publice.

De zeci de ani, Statele Unite, fosta U.R.S.S., precum și alte state importante au fost implicate în dezvoltarea unor sisteme noi, sofisticate care să influențeze sănătatea mintală și fizică a oamenilor. Se dorea – și  cercetările s-au focalizat pe aceasta – descoperirea unor modalități de manipulare a comportamentului uman, care să vină în întâmpinarea intereselor politice, în contextul apărării naționale și al războiului. Interesantă în toate acestea este complexitatea dispozitivelor exterioare create, care pot altera chiar esența stării de umanitate.

În articolul Mintea nu are firewall, autorul spune:
Un articol recent al armatei ruse a oferit o opinie ușor diferită asupra problemei, declarând că «umanitatea se află pe muchia unui război psihotronic», care are ca țintă mintea și corpul uman. Acel articol vorbea despre încercările Rusiei și ale altor state de a controla condiția psiho-fizică a oamenilor și procesele decizionale ale acestora, prin folosirea generatoarelor VHF, a unor casete «fără sunet» și a altor tehnologii.”

Articolul continuă afirmând că scopul acestor arme noi este acela de a altera psihicul sau de a interfera cu diferite părți ale corpului uman, în așa manieră încât să producă confuzie sau să distrugă semnalele interne care mențin funcțiile vitale ale corpului fizic. Articolul descrie modul în care „teoria informațională a războiului” neglijează cel mai important factor din domeniul informațiilor militare, și anume ființa umană. În teoriile informaționale despre război din trecut, discuțiile se limitau la sistemele făcute de mâna omului, și nu la operatorii umani. În scenariile de război ale informațiilor, discuțiile se limitau doar la faptul că oamenii puteau fi afectați prin propagandă, înșelăciune și minciună – unelte bine cunoscute ca făcând parte din arsenalul utilizat pentru manipularea minții. În zilele noastre abordarea este mult mai sinistră, iar aceasta trebuie luată în considerare în contextul drepturilor și al valorilor umane de bază, care se sprijină fundamental pe dreptul nostru de a gândi liber. Articolul continua:
Și totuși este posibil nu numai să înșelăm, să manipulăm sau să dezinformăm corpul uman, ci, de asemenea, îl putem opri sau distruge – ca pe orice alt sistem de procesare de date. Datele pe care corpul uman le primește de la surse exterioare lui – spre exemplu undele de energie electromagnetică, undele acustice sau vortexurile energetice – sau pe care le creează prin stimulii săi interni electrici sau chimici, pot fi manipulate sau modificate la fel cum pot fi alterate datele (informațiile) din orice sistem hardware.”

În patentele SUA din 1976 apare faptul că încă de atunci era posibilă monitorizarea activității creierului și alterarea acesteia. Deși aparatul era rudimentar, a constituit un exemplu a ceea ce era posibil în urmă cu 30 de ani. Ideea era de a capta, interpreta și apoi controla activitatea creierului folosind un semnal de frecvență radio. Mai recent, au fost dezvoltate sisteme mult mai puternice pentru a vizualiza activitatea creierului în timp real pe un monitor de calculator. Aceste dispozitive noi folosesc biofeedback-ul creierului în combinație cu alte generatoare de semnal pentru a altera activitatea și tiparele mentale ale creierului unei persoane.

În final, în timp de război, țelul este ca informațiile să ajungă la ființa umană. Politica Statelor Unite este aceea de a controla toate sistemele dependente de informații, fie ele „umane sau automate”, ceea ce a dus la extinderea și folosirea acestor noi tehnologii și asupra oamenilor, ca și cum aceștia ar fi doar niște procesoare hardware de date.

Articolul din revista Parametri expune în continuare munca d-lui Victor Solntsev de la Institutul Tehnic Bauman, din Moscova. El insista asupra faptului că trupul uman trebuie văzut ca un sistem deschis, în loc să fie considerat, ca până acum, doar un simplu organism sau un sistem închis.
Dr. Solntsev consideră că mediul fizic înconjurător al unei persoane poate cauza schimbări în corpul și mintea respectivei persoane, dacă se folosesc stimuli electromagnetici, acustici sau de altă natură.
Același cercetător rus a examinat problema „zgomotului informațional”, care poate crea un „zid” dens între o persoană și realitatea exterioară. „Zgomotul” poate fi creat atât prin semnale, mesaje, imagini sau alți stimuli informaționali, având ca țintă conștiința unui grup sau a unor indivizi separați. Scopul este supraîncărcarea minții unei persoane, astfel încât aceasta să nu mai reacționeze la stimulii sau la alte informații din exterior. Această supraîncărcare va servi la destabilizarea capacității de judecată sau la modificarea comportamentului individului sau grupului care a fost influențat.

În conformitate cu spusele lui Solntsev, a fost creat cel puțin un virus de computer pentru a afecta psihicul unei persoane – „Virusul Rusesc 666”. Acest virus apare la fiecare al 25-lea cadru pe display-ul calculatorului, unde pulsează un amestec de culori care s-a dovedit că poate induce stări de transă operatorului de la acel computer. Percepția display-ului de către subconștientul celui care utilizează computerul respectiv poate fi folosită pentru a induce un atac de cord, pentru a controla sau a altera în mod subtil percepțiile operatorului. Același sistem manipulator poate fi folosit cu ușurință în cadrul oricărei emisiuni televizate.

Psiho-terorismul

Termenul de „psiho-terorism” a fost inventat de către scriitorul rus N. Anisimov, de la Centrul Anti-Psihotronic din Moscova. El indică faptul că armele psihotronice pot fi utilizate în vederea extragerii unor informații ce sunt stocate în creierul unei persoane, care apoi vor fi introduse într-un calculator care le va rearanja, astfel încât ulterior să existe posibilitatea controlării acelei persoane.
Informația astfel modificată va fi apoi reintrodusă în creierul respectivei persoane (de la care a fost extrasă) și va fi percepută de căre aceasta ca fiindu-i proprie. Aceste sisteme criminale sunt capabile să inducă halucinații, boli, diverse mutații în celulele umane, zombificarea sau chiar moartea. Tehnologiile aferente acestor sisteme includ generatoare VHF, raze X, ultrasunete și unde radio. Maiorul rus I. Chernishev descrie în jurnalul militar Orienteer (în februarie 1997), dezvoltarea armelor „psi” pe întregul glob. Tipurile specifice de arme menționate de el în acel jurnal militar sunt:

– Un generator psihotronic care produce o emanație electromagnetică puternică, ce poate fi transmisă prin liniile telefonice, TV, radio, țevi de alimentare și lămpi cu incandescență. Semnalul astfel transmis va manipula comportamentul celor cu care ajunge în contact.
– Un generator de semnal care operează în banda 10-150 Hertz și care, atunci când operează în frecvența 10-20 Herz, creează o oscilație infrasonică ce este distructivă pentru toate organismele vii.
– Un generator care acționează asupra sistemului nervos și care este proiectat să paralizeze sistemul nervos central al insectelor. Acesta a fost optimizat, astfel încât să aibă același efect și asupra oamenilor.
– Semnale ultrasonice cu o structură foarte specială, cu ajutorul cărora se pot realiza operații interne fără incizii și fără sângerări, care nu lasă niciun fel de urme. Ele pot fi folosite însă și pentru a ucide.
– Japonezii au creat casete audio care permit suprapunerea unor tipare de voce de frecvențe joase peste muzică. Acestea sunt inaudibile pentru urechea umană, dar sunt receptate de subconștient. Rușii pretind că folosesc și ei „bombardamente” psihice similare pentru a trata dependența de alcool și fumat.
– Efectul celui de-al 25-lea cadru, despre care am mai discutat anterior, este o tehnică în care fiecare al 25-lea cadru al unui film sau al unei înregistrări video conține un mesaj ce este perceput doar de către subconștient și care influențează mintea conștientă.
– Psihotropica este o ramură a medicinei care se ocupă cu inducerea stărilor de transă, de euforie sau depresie. Acestea sunt numite și „mine cu efect întârziat”. Simptomele unui atac psihotronic se pot manifesta prin dureri de cap, amețeli, zgomote, voci sau comenzi percepute direct în creier, dureri în cavitatea abdominală, aritmie cardiacă sau chiar distrugerea sistemului cardiovascular.

Un articol din revista Forțelor Aeriene ale SUA, AFLR Technology Horizonts, relatează că „prin studiul și modelarea creierului uman și a sistemului nervos, se poate obține influențarea mentală a personalului sau i se pot crea acestuia stări de confuzie. Prin păcălirea simțurilor este posibil să fie create imagini sintetice sau holograme, pentru a induce în eroare simțul vizual al unui individ; într-o manieră similară, se poate induce în eroare simțul auditiv, gustativ sau cel al mirosului.” Gândiți-vă la asta pentru o clipă – memorie sintetică, experiențe sintetice care nu pot fi diferențiate de cele reale. Acesta este rezultatul folosirii acestor tehnici.

Într-un raport apărut în presă la sfârșitul lui 2005, cea mai mare companie de telecomunicații japoneză, Nippon Telegraph and Telephone Corporation, a anunțat că a inventat un dispozitiv care poate controla oamenii de la distanță. Conform articolului, această tehnologie poate fi folosită la orice dispozitiv sonor pentru aprofundarea realității virtuale sau a performanțelor sunetului. De exemplu, a fost discutată printre altele și ideea de a-l determina pe un ascultător să se miște exact ca un dansator profesionist fără a se putea împotrivi, copiind mișcările acestuia, ca și cum ar fi profesionistul însuși.

Lucrurile mari devin posibile grație efortului combinat al celor mulți. Noi toți suntem parte a unui „internet organic”, care cuprinde întreaga rasă umană și care se combină într-un mod armonios cu alte planuri ale Creației. Nu există sisteme închise. Suntem cu adevărat interconectați și conectați cu tot ceea ce există, ceea ce face ca fiecare dintre noi să aibă potențialul de a influența întregul din care face parte. Prin urmare, este responsabilitatea fiecăruia să creeze cu atenție și să se asigure că tehnologiile pe care le dezvoltăm împreună vor susține manifestarea potențialului divin care există în fiecare om, ca individualitate creată după chipul și asemănarea Creatorului.

sursa: yogaesoteric

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *