Un nou test medical programat s asalteze piața din Marea Britanie anul viitor are ca scop informarea pacienților cu privire la durata lor de viaț. Firește, un astfel de act nu intr n scen lipsit de controvers.

Testul propus msoar telomerii, acele regiuni de ADN repetitiv situat la captul fiecrui cromozom. Lungimea telomerilor, se pare, este direct corelat cu ritmul de mbtrnire biologic a unei persoane și de aceea cercettorii doresc s le ofere oamenilor o perspectiv asupra intervalului cronologic pe care l au la dispoziție n mod natural ca s și continue existența trupeasc.

Testul, dezvoltat n cadrul Centrului Național Spaniol de Cercetare Oncologic, va fi comercializat prin compania Life Lenght, care se afl n tratative cu marile companii de diagnosticare medical din Europa. Atunci cnd va fi pus n vnzare, n 2012, procedura va costa aproximativ 700 de dolari.

Testul decurge simplu: pacientului i se recolteaz o mostr de snge n cadrul analizrii creia se msoar lungimea telomerilor, cei care determin vrsta biologic a persoanei. Studiile au demonstrat c cei cu telomeri mai scurți au durate de viaț mai mici dect indivizii cu telomeri lungi.

Sursa: Ziarul Adevrul

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *