iran spanzurare 194x300 În Iran au fost spânzurați în public doi pedofili. internationalÎn Iran au fost executați prin spânzuratoare doi pedofili. Sentințele au fost executate duminică 29 mai . Ambii au fost spânzurați pe o piață centrală a orașului Kermanshah, localizat în vestul Iranului. Execuția a fost urmărită de o mulțime de oameni care scanda “Trăiască Justiția!!!” în semn de aprobare a execuției pedofililor.
Au fost făcute publice și numele pedofililor executați. Primul este P. Mohammadi Pashterizeh, judecat și executat pentru violarea unui minor, violul fiind înregistrat pe video de pedofil. Al doilea a fost condamnat pentru violarea unui copil de noua ani.
Din declarațiile oficialilor iranieni pe parcursul ultimului an au fost executați 145 criminali, inclusiv ultimii doi pedofili mai sus numiți. Observatorii organizațiilor internaționale de tipul “Amnesty International” consideră că oficialii iranieni declară un numar de câteva ori mai mic decât cel real, al execuțiilor.
Teheranul declară că pedeapsa cu moartea este necesară pentru a asigura ordinea și respectarea legii. Oficialii iranieni mai declară că pedeapsa cu moartea este aplicata doar criminalilor care au săvârșit infracțiuni extrem de grave și vina cărora a fost pe deplin demonstrată.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer