Variola 300x197 SUA a refuzat s nimiceasc virusul Variolei pstrat n laboratoarele sale. sanataten timpul celei de a 64-a Adunare a OMS(Organizaia Mondial a Sntii) care a avut loc n acest lun n Geneva, ministrul snatii SUA Kathleen Sebelius a declarat cnu va ține seama de ndemnurile OMS de a nimici culturile virusului Variolei, deinute n laboratoarele americane, acest lucru nu se va ntmpla.
Sebelius a mai declarat c SUA este ngrijorat ca culturi ale acestui virus s nu fie deinute n laboratoare clandestine i n acest caz nu se poate exclude rspndirea virusului n mediul ambiant sau folosirea lui n calitate de arm biologic.
SUA a cerut conducerii OMS-ului permisiunea de a mai pstra virusul n laboratoare pe parcursul a nc 5 ani dup care americanii promit s nimiceasc toate culturile acestui virus pe care le mai dein n laboratoarele sale.
Variola este o infecie viral extrem de contagioas de care sufer exclusiv oamenii. Este provocat de dou tipuri de virus: Variola minor (mortalitatea 1-3%) i Variola major (mortalitatea 20-40% din cre sunt selectate tulpinile virale din laboratoarele militare 90%).
Variola este o boala care las urme i asupra supravieuitorilor, unii pierd vederea parial sau total i la majoritatea covritoare las nite cicatrici multiple din cauza leziunilor tegumentare profunde provocate de virus. Virusul acestei infecii a fost nimicit n intreaga lume datorit vaccinrii, tulpini ale virusului mai existnd doar n laboratoarele americane.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *