Variola 300x197 SUA a refuzat să nimicească virusul Variolei păstrat în laboratoarele sale. sanatateÎn timpul celei de a 64-a Adunare a OMS(Organizația Mondială a Sănătății) care a avut loc în acestă lună în Geneva, ministrul sănatății SUA Kathleen Sebelius a declarat că nu va ține seama de îndemnurile OMS de a nimici culturile virusului Variolei, deținute în laboratoarele americane, acest lucru nu se va întâmpla.
Sebelius a mai declarat că SUA este îngrijorată ca culturi ale acestui virus să nu fie deținute în laboratoare clandestine și în acest caz nu se poate exclude răspândirea virusului în mediul ambiant sau folosirea lui în calitate de armă biologică.
SUA a cerut conducerii OMS-ului permisiunea de a mai păstra virusul în laboratoare pe parcursul a încă 5 ani după care americanii promit să nimicească toate culturile acestui virus pe care le mai dețin în laboratoarele sale.
Variola este o infecție virală extrem de contagioasă de care suferă exclusiv oamenii. Este provocată de două tipuri de virus: Variola minor (mortalitatea 1-3%) și Variola major (mortalitatea 20-40% din cre sunt selectate tulpinile virale din laboratoarele militare 90%).
Variola este o boala care lasă urme și asupra supraviețuitorilor, unii pierd vederea parțial sau total și la majoritatea covârșitoare lasă niște cicatrici multiple din cauza leziunilor tegumentare profunde provocate de virus. Virusul acestei infecții a fost nimicit în intreaga lume datorită vaccinării, tulpini ale virusului mai existând doar în laboratoarele americane.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer