Rally26riotpol 2 300x198 Tbilisi: forțele de ordine au dispersat manifestațiile de protest ale opoziției antisitemPoliția a utilizat gaze lacrimogene și tunuri de ap pentru a dispersa protestatarii din fața cldirii Parlamentului din Tbilisi. Potrivit Ministerului de Interne, au fost reținute 90 de persoane.

Apropiindu-se de manifestanți, trupele speciale de intervenție au cerut cetțenilor s plece pe la casele sale, ns liderii opoziției au cerut participanților la protest s rmn pe locuri, chemnd tineretul s se alture acțiunilor de protest.

ntmpinnd rezistenț, organele de forț au utilizat gloanțe de cauciuc, gaze lacrimogene și tunurile de ap pentru a dispersa manifestanții.

“Armata sovietic a lui Rodionov, atacnd la 9 aprilie poporul georgian dintr-o singur direcție, a lsat un loc pentru retragere. Astzi trupele speciale ale lui Saakașvili a nconjurat oamenii din toate prțile, fr a-i permite s se retrag”, a declarat Nino Burdjanadze agenției georgiene Medianews.

Potrivit liderului opoziției Nino Burdjanadze, printre cei arestați sunt și alți lideri ai formațiunilor de opoziție: Temur Șașiașvili, Luka Kurtanidze, Goghi Kavtaradze și Dima Geaiani.

Locația altui lider al opoziției, Iraklii Batiașvili este necunoscut, comunic postul de televiziune “Maestro”, cu referire la familia politicianului. Este necunoscut și soarta copreședintelui “Partidului Georgian” Levan Gaceciladze. Președintele partidului “Georgian Liber” Kaha Kukava a fost grav rnit.

n rezultatul confruntrilor dintre forțele de ordine și protestatari au decedat dou persoane, un brbat n vrst de 54 de ani și un polițist.


CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer