”Revoluție” KGB în Georgia: Tbilisi: forțele de ordine au dispersat manifestațiile de protest ale opoziției

Rally26riotpol 2 300x198 Tbilisi: forțele de ordine au dispersat manifestațiile de protest ale opoziției antisitemPoliția a utilizat gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a dispersa protestatarii din fața clădirii Parlamentului din Tbilisi. Potrivit Ministerului de Interne, au fost reținute 90 de persoane.

Apropiindu-se de manifestanți, trupele speciale de intervenție au cerut cetățenilor să plece pe la casele sale, însă liderii opoziției au cerut participanților la protest să rămână pe locuri, chemând tineretul să se alăture acțiunilor de protest.

Întâmpinând rezistență, organele de forță au utilizat gloanțe de cauciuc, gaze lacrimogene și tunurile de apă pentru a dispersa manifestanții.

“Armata sovietică a lui Rodionov, atacând la 9 aprilie poporul georgian dintr-o singură direcție, a lăsat un loc pentru retragere. Astăzi trupele speciale ale lui Saakașvili a înconjurat oamenii din toate părțile, fără a-i permite să se retragă”, a declarat Nino Burdjanadze agenției georgiene Medianews.

Potrivit liderului opoziției Nino Burdjanadze, printre cei arestați sunt și alți lideri ai formațiunilor de opoziție: Temur Șașiașvili, Luka Kurtanidze, Goghi Kavtaradze și Dima Geaiani.

Locația altui lider al opoziției, Iraklii Batiașvili este necunoscută, comunică postul de televiziune “Maestro”, cu referire la familia politicianului. Este necunoscută și soarta copreședintelui “Partidului Georgian” Levan Gaceciladze. Președintele partidului “Georgian Liberă” Kaha Kukava a fost grav rănit.

În rezultatul confruntărilor dintre forțele de ordine și protestatari au decedat două persoane, un bărbat în vârstă de 54 de ani și un polițist.


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *