Scortisoara, secretul colesterolului scazut

Din ce in ce mai multe noi studii scot in evidenta beneficiile scortisoarei, atat in ceea ce priveste coborarea concentratiei de zahar in sange, cat si in ceea ce priveste nivelul trigliceridelor (mai ales in cazul diabeticilor).

Insa beneficiile acestui condiment nu se opresc aici: contine polifenoli, antioxidanti care pastreaza sanatatea arterelor, reducand riscul cardiovascular. In plus, cercetari recente citate de Women’s Health au aratat ca mirosul sau inconfundabil ne ajuta sa fim alerti mai mult timp.

Daca, insa, nu esti obisnuit sa consumi acest condiment, poate te intrebi in ce ai putea sa il adaugi. Ideal ar fi sa reusesti sa consumi macar jumatate de lingurita pe zi (maximum 1,5 lingurite).

Il poti adauga in cerealele reci, budinca, in laptele de soia, alaturi de miere, in iaurtul simplu, deasupra cartofilor dulci sau morcovilor, peste grepfrut sau banane coapte, chiar atunci cand prepari carne de pui sau porc si, bineinteles, peste cafea, capuccino sau ciocolata calda.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *