Mic tratat de pulologie

Ca aproximativ psiholog ce sunt, ar trebui s ader și io mai mult sau mai puțin la un curent psihologic. Psihanaliz, behaviorism, psihologie analitic, experențial, sau ceva de genu’. C-s mai multe, nu țin minte clar. Oricum, de ce s m duc io la ideile altora, cnd pot s mi fac un curent psihologic doar al meu și pe care s nu-l mai dau la nimeni. Ce, dac Freud poate, Jung poate, io de ce n-aș putea? Așa c am schițat un mod nou de a privi psihicul uman.

Psihologia pulii. Toate acțiunile unui om sunt determinate de mrimea pulii lui.

Dup mrimea pulii, oamenii se ncadreaz n patru tipologii:

Brbații cu pula mare:
Maxipulii se simt mpliniți spiritual pentru simplul motiv c au pula mare. Ei nu se strduiesc s fac nimic n viaț. Nu vor nici bani, nici faim, nici case, nici mașini. Ei nu au nimic de demonstrat. Au pula mare și știu c au pula mare. Acest lucru le este de ajuns nct s duc o viaț liniștit, pașnic și vesel, strduindu-se n viaț doar ct e necesar s supraviețuiasc.Maxipulii sunt pașnici și liniștiți. Nu vor nici rzboaie, nici ceart nici nimic. Se vor mpca cu toat lumea, și vor cuta soluția de mijloc n orice conflict, pentru c nu au nevoie s se compare cu alții. Deja se știu superiori. Atitudinea lor general faț de restul oamenilor este de o superioritate detașat. Se uit de sus, cu blndețe la restul oamenilor, nțelegnd drama lor intern. Totuși sunt mrinimoși. Dac ar fi dup ei, toat lumea ar avea pula mare, dar, din pcate, nu se poate. n relațiile cu femeile sunt calmi și tandri, capabili de o relație profund și sentimental, pentru c nu au nevoie de altceva.

Brbații cu pula mic:
Lumea s-a dezvoltat pe spatele brbaților cu pula mic. Toți cercettorii, toți filozofii și artiștii au avut pula mic.Minipulul este un om muncitor. El știe c o are sub-standard și va dori toat viața s compenseze. Va munci, se va zbate, va crea. Toate ca s par c o are mai mare dect e cu adevrat. n mintea lui, el are impresia c lumea va face o paralel ntre succesul lui și mrimea pulii lui, deși, cu ct adun mai multe chestii, cu ct se zbate mai tare, cu att dovedește c o are mai mic.Minipulul vrea tot timpul s ias n evidenț. Unul mai prost va cumpra foarte multe chestii, compensnd mrimea lui penian cu mașini mari, case mari, haine de lux, etc. Unul inteligent va compensa prin fcutul de lucruri noi, prin inovație n domeniul de care se ocup, mpingnd lumea nainte. Se va simți tot timpul amenințat de oamenii cu pula mare dar nu este destul de bazat pe mrimea propriei puli nct s caute conflictul cu aceștia. i va ur n tcere. El este nefericit pn la vrsta de mijloc, cnd, se va resemna cu pula lui mic și va ncepe s se bucure de posesiunile lui materiale și s caute plcere n munca sa.Minipulul, pn la faza de mpcare cu propria pul va privi femeia ca un obiect. O va alege nu dup sentimente, ci dup valoarea superficial a ei. Va fi pentru el doar o alt chestie cu care s compenseze pula mic. n faza a doua, de resemnare, va fi capabil de o relație profund, dar minipulul necopt niciodat nu va fi n stare de o relație adevrat.

Brbații cu pula medie:
Medipulii sunt caracterizați printr-o tensiune intern permanent. Sunt oameni vehemenți și violenți. Știu c pula lor nu are o dimensiune care s impun categorisirea n tipologiile anterioare, și de aceea vor fi toat viața blocați ntr-un permanent concurs de msurare a pulii.Medipulul va rde bucuros cnd va da de unul cu pula mic și i va demonstra c a lui e mai mare și i va spa pe la spate pe cei cu pula mare ca s i deruteze dar fr succes. Maxipulii sunt imuni la rutți și acest lucru l va frustra pemedipul. ns cel mai violent va fi cu cei ca el, restul medipulilor. Știe c unul cu pula medie, ca a lui este asemntor lui. Unul mai prost va ncerca prin orice metod s demonstreze c are juma de centimetru n plus și va face tot soiul de competiții cu ceilalți medipuli, tot timpul facnd topuri și clasificri. Unul mai deștept va ncerca s se distanțeze de ceilalți medipuli printr-o personalitate unic. Printr-un mod de a fi original. La vrsta mijlocie, medipul ori se va ncadra singur n una din categoriile de mai sus, mimnd comportamentul lor (pseudomaxipul sau pseudominipul) sau va rmne toat viața un frustrat, un ncrcenat. Atta timp ct va considera c are pula medie, va fi o forț distructiv, un element negativ al societții.Medipulul caut o femeie care s-l fac s se simt cu pula mare. Va trece peste orice defect al acelei femei atta timp ct ea va avea grij de aceast simpl nevoie a lui. De aceea relația lui cu femeile va fi una de simbioz, nu una profund. Evident, pn la faza pseudo.

Femeile
Femeile nu au pul. Evident. De aia suntapule. Totuși, modul lor de gndire se centreaz pe pul. Singure, sunt haotice. Comportamentul lor nu poate fi prevzut, pentru simplul motiv c nu au o pul fizic. Au n schimb o imagine a propriei puli n cap, care fluctueaz. Ei bine, femeia ntr-un anumit moment se va comporta n funcție de ct de mare sau mic este pula psihic, pula imaginat de ea c o are. Iar imagineaapulei despre nepula ei este foarte fluid. Poate fi de 10 cm acum, și de 30 cm puțin mai ncolo. De aceea femeia este imprevizibil și lipsit de logic. Din fericire, dup ce se combin cu un brbat, va adopta mrimea pulii acestuia ca fiind mrimea pulii ei. Atenție! Dac va avea impresia c pula masculului este mult mai mic dect pula ei mintal, va ncerca s l domine și s l țin sub papuc.

Vom mai continua cu aceast nou ramur a psihologiei n curnd.

Sursa: Pitici gratis

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *