gay adoption În Marea Britanie a fost publicat un îndrumar pentru crearea familiilor homosexuale educatieAutorii cărții speră că îndrumarul va determina revizuirea perspectivelor perechilor homosexuale asupra creării unor „familii integre” pentru copii. Autorii fac referință la studiile savanților din Universitatea din Cambridge, potrivit cărora, comportamentul copiilor crescuți în „familiile homosexuale” nu se deosebește cu nimic de comportamentul copiilor din familiile tradiționale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciului Stonewall, Gary Nunn, îndrumarul are drept scop ajutorarea homosexualilor în constituirea unor “familii-gay”, deoarece conforma datelor din 21 mai 2010, din cei 3200 de copii adoptați, doar 60 au ajuns în “familii homosexuale”. Acest număr este dublu față de cel din anul trecut, însă procentul copiilor adoptați de homosexuali rămâne a fi unul mai mic de 2 la sută.

Potrivit ziarului „The Daily Telegraph”, în ultimii ani au avut loc modificări esențiale a normelor juridice, care oferă multe „oportunități” cuplurilor de homosexuali, ceea ce nu exista acum 5 sau 10 ani. „Prin aceste modificări noi dorim să demonstrăm că „familiile homosexuale” joacă un rol foarte important în societatea noastră, inclusiv și în calitate de părinți”, citează „The Daily Telegraph” reprezentanul serviciului Stonewall.

Începând cu luna decembrie a anului 2005, homosexualii britanici au dreptul atât să se „căsătorească”, cât și să adopte copii.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer