VERSIUNEA ELVETIANA

Furnica munceste din greu toata vara īn arsita. Īsi cladeste casa si pregateste provizii pentru iarna. Greierele crede ca furnica e proasta, rāde, danseaza si se joaca. Odata iarna venita, furnica sta la caldura si manānca bine. Greierele tremurānd de frig nu are nici hrana nici adapost si moare īnghetat.

SFĀRSIT

VERSIUNEA ROMANEASCA

Furnica munceste din greu toata vara īn arsita. Īsi cladeste casa si pregateste provizii pentru iarna. Greierele crede ca furnica e proasta, rāde, danseaza si se joaca. Odata iarna venita, furnica sta la caldura si manānca bine. Greierele tremurānd de frig organizeaza o conferinta de presa si īntreaba de ce furnica are dreptul sa stea la caldura si sa manānce bine īn timp ce altii, mai putin norocosi decāt ea, sufera de frig si foame.

Televiziunea realizeaza emisiuni īn direct care arata greierele tremurānd de frig si difuzeaza extrase video cu furnica stānd frumos la caldura īntr-o casa confortabila, cu o masa plina de provizii. Romānii sunt socati de faptul ca, īntr-o tara atāt de bogata, bietul greiere e lasat sa sufere īn timp ce altii traiesc īn huzur. Ziaristii fac interviuri īn care īntreaba de ce furnica s-a īmbogatit pe spinarea greierului si interpeleaza guvernul pentru a mari impozitele furnicii, astfel īncāt aceasta sa plateasca „cāt se cuvine”.

Se organizeaza manifestatii īn fata casei furnicii.

Functionarii publici decid sa faca greva de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioada nelimitata. Un filosof la moda scrie o carte care demonstreaza legaturile furnicii cu tortionarii de la Auschwitz.

Ca raspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economica si o lege (aplicata retroactiv asupra perioadei de vara) anti-discriminare. Impozitele furnicii sunt marite si furnica primeste o amenda pentru ca nu l-a angajat pe greiere ca asistent. Casa furnicii este confiscata de autoritati pentru ca furnica nu are destui bani ca sa-si plateasca si amenda si impozitele.

Furnica pleaca din Romānia si se instaleaza īn Elvetia unde contribuie la bogatia economica. Televiziunea face un reportaj despre greiere care de acum s-a īngrasat. Acesta este pe cale sa termine proviziile furnicii, chiar daca primavara e īnca departe. Īn casa furnicii se tin īn mod regulat īntruniri ale artistilor si scriitorilor de stānga.

Cāntaretul Ickxsulescu compune cāntecul „Furnica, opreste-te!” Fosta casa a furnicii, devenita locuinta sociala pentru greiere, se deterioreaza pentru ca acesta nu face nimic pentru a o īntretine. Guvernului īi este reprosata lipsa mijloacelor. Este īnfiintata o comisie de ancheta ce va costa 50 milioane de euro. Greierele moare de supradoza cu etnobotanice.

Ziarele si televiziunile comenteaza esecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechitatii sociale. Casa este invadata de o banda de gāndaci tuciurii, emigranti. Gāndacii organizeaza camataria, prostitutia, taxele de protectie, traficul de droguri si terorizeaza comunitatea. Guvernul se felicita pentru diversitatea multiculturala a Romāniei.

SFĀRSIT

Ā© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

Ā  Ā Ā Ā Ā  Ā Ā  Ā Ā Ā Ā  Ā