VERSIUNEA ELVETIANA

Furnica munceste din greu toata vara n arsita. si cladeste casa si pregateste provizii pentru iarna. Greierele crede ca furnica e proasta, rde, danseaza si se joaca. Odata iarna venita, furnica sta la caldura si mannca bine. Greierele tremurnd de frig nu are nici hrana nici adapost si moare nghetat.

SFRSIT

VERSIUNEA ROMANEASCA

Furnica munceste din greu toata vara n arsita. si cladeste casa si pregateste provizii pentru iarna. Greierele crede ca furnica e proasta, rde, danseaza si se joaca. Odata iarna venita, furnica sta la caldura si mannca bine. Greierele tremurnd de frig organizeaza o conferinta de presa si ntreaba de ce furnica are dreptul sa stea la caldura si sa mannce bine n timp ce altii, mai putin norocosi dect ea, sufera de frig si foame.

Televiziunea realizeaza emisiuni n direct care arata greierele tremurnd de frig si difuzeaza extrase video cu furnica stnd frumos la caldura ntr-o casa confortabila, cu o masa plina de provizii. Romnii sunt socati de faptul ca, ntr-o tara att de bogata, bietul greiere e lasat sa sufere n timp ce altii traiesc n huzur. Ziaristii fac interviuri n care ntreaba de ce furnica s-a mbogatit pe spinarea greierului si interpeleaza guvernul pentru a mari impozitele furnicii, astfel nct aceasta sa plateasca „ct se cuvine”.

Se organizeaza manifestatii n fata casei furnicii.

Functionarii publici decid sa faca greva de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioada nelimitata. Un filosof la moda scrie o carte care demonstreaza legaturile furnicii cu tortionarii de la Auschwitz.

Ca raspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economica si o lege (aplicata retroactiv asupra perioadei de vara) anti-discriminare. Impozitele furnicii sunt marite si furnica primeste o amenda pentru ca nu l-a angajat pe greiere ca asistent. Casa furnicii este confiscata de autoritati pentru ca furnica nu are destui bani ca sa-si plateasca si amenda si impozitele.

Furnica pleaca din Romnia si se instaleaza n Elvetia unde contribuie la bogatia economica. Televiziunea face un reportaj despre greiere care de acum s-a ngrasat. Acesta este pe cale sa termine proviziile furnicii, chiar daca primavara e nca departe. n casa furnicii se tin n mod regulat ntruniri ale artistilor si scriitorilor de stnga.

Cntaretul Ickxsulescu compune cntecul „Furnica, opreste-te!” Fosta casa a furnicii, devenita locuinta sociala pentru greiere, se deterioreaza pentru ca acesta nu face nimic pentru a o ntretine. Guvernului i este reprosata lipsa mijloacelor. Este nfiintata o comisie de ancheta ce va costa 50 milioane de euro. Greierele moare de supradoza cu etnobotanice.

Ziarele si televiziunile comenteaza esecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechitatii sociale. Casa este invadata de o banda de gndaci tuciurii, emigranti. Gndacii organizeaza camataria, prostitutia, taxele de protectie, traficul de droguri si terorizeaza comunitatea. Guvernul se felicita pentru diversitatea multiculturala a Romniei.

SFRSIT

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *