Un mesaj video postat pe site-ul NASA s-a transformat într-un semnal al faptului că lumea se apropie de o catastrofă. Directorul Agenției Aerospațiale nord-americane le-a cerut angajaților să-și pregătească familiile pentru un dezastru natural. De-aici până la cuvântul apocalipsă, nu a mai fost decât un pas, făcut imediat prin intermediul internetului.

“Gândiți-vă la dezastrele naturale ce s-ar putea produce în zonele voastre. Puneți la punct un plan de pregătire a familiei în casă. Pregătiți o trusă de salvare!”, sunt câteva din sfaturile șefului NASA către angajații agenției, care au fost înștiințați printr-un e-mail de existența înregistrării postată pe site-ul oficial al NASA.

Un alt film conține alte recomandări făcute angajaților, care sunt sfătuiți să aibă în casă rezerve pentru șapte zile de apă îmbuteliată, mâncare ușor de preparat și obiecte esențiale necesare în cazul unei întreruperi prelungite a utilităților și serviciilor. De asemenea, se recomandă umplerea, măcar pe jumătate, a rezervoarelor mașinilor și asigurarea unei truse de urgență.

Oficial, motivația NASA pentru postarea acestor mesaje alarmiste o constituie faptul că un exercițiu la scară națională a relevat faptul că agenția nu este pregătită pentru dezastre naturale, însă pe internet circulă deja teoria conform căreia s-ar ascunde iminența unei catastrofe.

Se vorbește deja despre un cutremur devastator care ar urma să se producă pe 1 august 2011, în timp ce alt scenariu apocaliptic s-ar putea scrie pe 29 septembrie, în urma unei alinieri a planetelor. În fine, există și varianta ca pe 8 noiembrie Pământul să fie lovit de un asteroid cu diametrul de 500 de metri.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer